cookie-og-privatlivspolitik
Det nedlagte godsbaneterræn ved Rødbyhavn er i dag hjemsted for geder, heste og æsler. I weekenden bliver områdets andre arter kortlagt.
Det nedlagte godsbaneterræn ved Rødbyhavn er i dag hjemsted for geder, heste og æsler. I weekenden bliver områdets andre arter kortlagt.
Foto: Jan Knudsen/arkiv

Lokal nyt

Går på jagt efter biodiversitet

Alle interesserede kan i weekenden komme til Bioblitz på godsbaneterrænet i Rødbyhavn.
26. august 2021 kl. 10:46 Af Peter Levinsen Hansen

RØDBYHAVN Det nedlagte godsbaneterræn i Rødbyhavn danner i weekenden rammen om BioBlitz - en 24-timers indsamling og kortlægning af plante- og dyrearter på det gamle baneterræn. Fra lørdag til søndag kan alle være med, når Banedanmark og Miljøstyrelsen undersøger biodiversiteten i området.

Denne weekend er der også arrangeret besøg af transportminister Benny Engelbrecht, biolog og naturformidler Vicky Knudsen og Jens Brenner Larsen, miljøekspert ved Femern A/S.

Søndag formiddag bliver alle fundne arter talt op, men inden da kan man ved flere lejligheder om lørdagen lære mere om Banedanmarks og Miljøstyrelsens indsats for at styrke biodiversiteten på nedlagte baneterræner og blive klogere på samspillet med naturen på store anlægsprojekter.

- Jeg glæder mig til at deltage i BioBlitzen og være med til at sætte fokus på, at vi har en helt særlig natur langs vores baner, hvor der er gode levevilkår for sjældne planter og insekter, som vi skal passe på. Derfor er jeg også rigtig glad for, at alle Folketingets partier med aftalen om fremtidens infrastruktur netop har været med til at afsætte 150 millioner kroner til biodiversitet langs veje og baner, siger transportminister Benny Engelbrecht (S), som deltager i en guidet tur på godsbaneterrænet.

Den gamle godsbane ved Rødbyhavn er en oplagt ramme for en bioblitz, da den sammen med flere andre nedlagte baneterræner landet over er en del af InfraNatur-projektet, hvor Banedanmark i samarbejde med Miljøstyrelsen gør en særlig indsats for at værne om og pleje naturen. Derfor går geder, heste og æsler rundt på det gamle godsbaneområde og tygger buske, krat og træer godt ned, så de med deres græsning kan bevare det busksteppelandskab, som styrker biodiversiteten og giver gode levebetingelser for sjældne planter og insekter.

Annonce

- BioBlitzen byder på spændende naturoplevelser for både børn og voksne. Det er en god mulighed for at få en bedre forståelse for naturen og de forskellige arters levesteder. Samtidig bliver det både sjovt og lærerigt at kortlægge områdets arter, siger kontorchef i Miljøstyrelsen, Jane Hansen.

I løbet af weekendens arrangement vil der være mulighed for at komme med på guidede ture i området og høre om den unikke natur, men det vil også være muligt at gå på opdagelse på egen hånd. Undervejs har man mulighed for at låne udstyr, som kan gøre opdagelsen og indsamlingen af arterne nemmere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE