cookie-og-privatlivspolitik
Holger Schou Rasmussen kalder det absurd, at de rigeste kommuner skal have flere penge i udligning end landets fattigste kommuner.
Holger Schou Rasmussen kalder det absurd, at de rigeste kommuner skal have flere penge i udligning end landets fattigste kommuner.
Foto: Lolland Kommue

Lokal nyt

Gennemgribende reform, tak

I forbindelse med årsmøde i Kommunernes Landsforening går Lollands borgmester endnu engang til kamp for en mere retfærdig udligning mellem kommunerne.
09. januar 2020 kl. 14:55 Af Margit Olsen

Annonce

Torsdag og fredag er der møde i Kommunernes Landsforening, hvor blandt andre landets 98 borgmestre deltager.

Det store emne er fordelingen at penge mellem kommunerne - udligning.
Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S). som længe har forsøgt at påvirke debatten om en mere retfærdig fordeling af midlerne kommunerne imellem, er da også klar i mælet. Han foretrækker en gennemgribende reform af udligningssystemet.

En reform, der ifølge Lolland Kommune, er tro mod sit oprindelige formål, nemlig at sikre samme velfærd for samme skat i hele landet, frem for et udligningssystem, der som i dag gør forskellene mellem rig og fattig større og større.

- Men jeg er også klar over, at det er en kompliceret øvelse og siger derfor, at hvis den store reform ikke kan nås i denne omgang, så skal vi som minimum adressere det nuværende udligningssystems største absurditeter. Absurditeter, der samlet set betyder, at udligningssystemet i dag tilgodeser en stor del af hovedstadskommunerne og de største provinskommuner på bekostning af en stor gruppe af kommuner i landdistrikterne, udtaler Holger Schou Rasmussen torsdag i en pressemeddelelse fra Lolland Kommune.

Han er dog parat til at acceptere, at der ikke her og nu kommer en større reform.

- Kan vi ikke få den store reform, så kan vi nå langt ved en justering af det nuværende udligningssystem. Vi har brug for, at Christiansborg adresserer absurditeterne og dermed de store forskelle på rig og fattig på det kommunale Danmarkskort, som bliver ved med at vokse. Særhederne skal rettes, så udligningssystemet kommer tættere på at gøre det, det er sat i verden for - at sikre samme velfærd for samme skat, siger Holger Schou Rasmussen.

I forbindelse med mødet i Kommunernes Landsforening har Holger Schou Rasmussen sendt et åbent brev til statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nicolai Wammen og social- og indenrigsminister Astrid Krag, hvor han ridser de negative konsekvenser af det nuværende udligningssystem op.

Læs brevet her KLIK HERKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce