cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Carsten Bundgaard/POLFOTO

Lokal nyt

Glostrup Kommune: Vi har pligt til at råde borgere på kontanthjælp til at flytte til Lolland

Borgere i Glostrup Kommune kan blive rådet til at flytte til Lolland, hvis de har problemer med huslejen. Det vækker kritik fra Lollands borgmester.
14. oktober 2016 kl. 07:53 Af David Arnholm

Annonce

Når borgere i Glostrup Kommune går til deres socialrådgiver, fordi de har svært ved at betale huslejen, kan de blive rådet til at flytte til Lolland.

Det fortæller Ole Toftegaard, der er direktør i Glostrup Kommune med ansvar for blandt andet Center for Social Service, til Folketidende.

- Der er borgere, som med det huslejeniveau vi har i Glostrup Kommune, vil have svært ved at betale, hvis de bliver ramt af kontanthjælpsloftet. Og så er det vores medarbejderes ret og pligt at vejlede dem, siger han og bekræfter, at socialrådgiverne råder borgere til at flytte til Lolland.

- Det gør vi, ja. Det har vi jo nærmest en forpligtelse til. Og det er ikke fordi, vi synes, det er særligt fedt at råde vores borgere til at flytte et andet sted hen. Men vi kan ikke gøre noget ved huslejeniveauet i hovedstadsområdet.

En af dem, der er blevet rådet til at flytte til Lolland er “Christina” (redaktionen kender hendes navn), der på grund af kontanthjælpsloftet mister 3.900 kroner om måneden i boligstøtte. Hun har fire børn i skolealderen, er sygemeldt med en svær depression og bekymret for, om hun kan blive boende i sin lejlighed.

- Jeg synes ikke, det kan være rigtigt, at bare fordi du er arbejdsløs, kan du flytte til Lolland, siger hun til Folketidende og tilføjer, at hun ikke længere føler sig velkommen i Glostrup.

Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), har længe protesteret over, at kommunen på den måde får påført store udgifter udefra - det seneste år er regningen løbet op i 25 millioner kroner.

- Det er en katastrofe. Og det er et nationalt problem, som jeg vil opfordre til, at man finder ud af, hvordan man løser, siger han til Folketidende.

Også på Christiansborg vækker Glostrup Kommunes rådgivning af borgerne opsigt. Folketingsmedlem Mattias Tesfaye (S), der bor på Vestegnen, har selv været på besøg hos “Christina”, og han er forarget.

- Jeg synes ikke, vi kan være bekendt overfor Lolland Kommune at bruge dem som skraldespand. Sociale problemer skal løses i kommunen, ikke ved at skubbe borgerne ud, siger han til Folketidende.

Læs meget mere i Folketidende fredag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce