cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lokal nyt

Grænse-genåbning vækker glæde hos Scandlines

Fra 15. juni kan tyske turister atter få lov at rejse ind i Danmark, og danskere må også rejse den modsatte vej. Det ser man frem til hos Scandlines.
29. maj 2020 kl. 17:30 Af Jakob Poulsen

Annonce

I rundt regnet to og en halv måned har det primært været lastbiler, der har optaget pladser på vogndækket på rederiet Scandlines' overfarter mellem Danmark og Tyskland.

Men fra og med 15. juni kan den almindelige passagertrafik i stort omfang vende tilbage både på Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock.
- Vi glæder os over, at der nu er en dato, og vi ved, hvad vi kan rette os efter, siger Scandlines' kommunikationschef Anette Ustrup Svendsen.

Fredag eftermiddag oplyste statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde, at regeringen har besluttet at åbne en smule mere for de ellers mere eller mindre lukkede grænser.

Fra 15. juni bliver det således tilladt for tyske, norske og islandske turister at rejse til Danmark. Der kommer dog til at gælde visse restriktioner, og turisterne skal have booket mindst seks overnatninger udenfor København.

Samtidig fraråder man ikke længere danskerne at rejse på ferie til Tyskland, Norge og Island.
- Vi beder dog folk om at undgå storbyer, påpegede udenrigsminister Jeppe Kofod.

Dermed er der altså åbnet for, at både danskere og tyskere atter kan sætte sig i bilerne og tage færgen over til den anden side.
- Vi er glade for, at der nu begynder at komme "hul i grænsen". Vi er absolut klar til at tage imod passagererne. Vi har sørget for, at der både er afstandsmarkeringer, håndsprit og så videre på færgerne, og vi har også lavet en omfattende plan for afspritning af flader.

- Vi har jo sejlet hele tiden under corona-nedlukningen, så meget af det er vi vant til, men det gør selvfølgelig en forskel, at der kommer flere passagerer på færgerne. Vi skal jo stadig sikre en høj hygiejne, siger Anette Ustrup Svendsen, Scandlines.

- Det letteste for alle havde været en fuld genåbning uden alle mulige forbehold, men det store arbejde med at kontrollere, at det nu også kun er folk med tilladelse til det, der kommer ind i landet, ligger jo hos politiet, og det er jeg sikker på, at de nok skal håndtere, tilføjer hun.

En stor del af Scandlines' passagerer er folk, der skal en tur i Bordershoppen i Puttgarden eller Rostock. Fredagens udmelding fra regeringen efterlader dog ikke umiddelbart noget glasklart svar på, om man må tage i Bordershoppen fra 15. juni. Men hos Scandlines er man klar.

- Indtil videre går vi ud fra, at vi åbner alle vores Bordershops i Puttgarden og Rostock. I hvert fald indtil vi hører andet, siger Anette Ustrup Svendsen.

Under corona-nedlukningen har kun en mindre Bordershop i Rostock forbeholdt lastbilchauffører holdt åbent.

Spisesteder og supermarkeder om bord på færgerne har også været lukket ned.
- Det er også planen, at vi genåbner dem - under hensyntagen til hygiejnerestriktionerne, oplyser Anette Ustrup Svendsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce