cookie-og-privatlivspolitik
Græsfrøet til banen på Wembley Stadion er blandet i Nørre Alslev.
Foto: Habib Ayoade - Free

Lokal nyt

Græsfrø fra Falster til Wembley

Semifinale på dansk plæne: Danskere har blandet vindergræs på Wembley
07. juli 2021 kl. 10:57 Af Citathistorie

Trods de engelske rammer er det vaskeægte dansk græs, som anfører Simon Kjær og resten af det danske landshold har under fødderne, når de sent onsdag aften træder ind på Wembley Stadium i London for at spille semifinale mod Harry Kane og company.

Græsset leveres nemlig af den globale frøvirksomhed DLF Seeds med hovedsæde i Danmark.

Og her har den 52-årige Finn Lundgaard og hans kolleger på DLF-afdelinger rundt om i landet haft en finger med i spillet, inden græsset blev grønt på den fornemme, engelske arena, skriver Fagbladet 3F.

Finn Lundgaard arbejder på 19. år på DLF Seeds’ afdeling i Nr. Alslev på Falster, hvor han er med til at klargøre den helt rigtige blanding af frøsorter til et græstæppe som Wembleys.

Det er eksperter andre steder i frøkoncernen, der har udregnet det helt perfekte miks til netop en fodboldbane af international klasse.

Annonce

Og de har sendt opskriften videre til Finn Lundgaard og kollegerne, der finder de rigtige sorter og mængder frem og starter blandingsanlægget.

Leverer til alle de danske kampe
Fra Nr. Alslev er græsset røget til Wembley, men også i Parken og på Bakus olympiske stadion i Aserbajdsjan har fodbolddrengene scoret på dansk græs.

- Jeg tror da, at alle kollegerne ved, at det er os, der har leveret græs til de danske kampe. Jeg synes bare, det er fedt, at et dansk firma gør sig så godt ude i verden, siger Finn Lundgaard.

Under en af de danske kampe spurgte en af Finn Lundgaards venner lidt henkastet, om “det egentligt er jer, der leverer græsset”.’

Og da DR-kommentatorerne senere under transmissionen nævnte, at det var “dansk græs”, landsholdet spillede på, løftede Finn Lundgaards skuldre sig da lidt.

Annonce

- Vi går måske ikke med armene over hovedet hele tiden, men det er da sjovt, og man skal tage de solskinshistorier, der er, siger Finn Lundgaard.

Når semifinalen fløjtes i gang er Finn Lundgaard selv blandt tilskuerne. Dog ikke på Wembley, men foran fjernsynet.

- Det kan du bande på. Jeg har set alle kampene. Og vi vinder – 2-0, lyder Finn Lundgaards bud.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE