cookie-og-privatlivspolitik
Majbritt Hammer med en af de nye elcykler, som nu udlånes fra turistkontoret på Marielyst. En af cyklerne har plads til en kørestolsbruger.
Majbritt Hammer med en af de nye elcykler, som nu udlånes fra turistkontoret på Marielyst. En af cyklerne har plads til en kørestolsbruger.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Grønne hjul - også i ferielandet

Flere tilbud i kommunal cykeloffensiv: Elcykler også med plads til kørestol til låns.
25. oktober 2020 kl. 09:02 Af Hans Gandrup

Annonce

MARIELYST Flere skal droppe bilen engang imellem og i stedet rulle ud på to (eller tre) grønne hjul.

Det er overskriften for en række initiativer, som Guldborgsund Kommune - også med hjælp fra EU - i øjeblikket ruller ud.

Også i ferielandet kan man nu køre mere grønt. Blandt andet med plads til kørestolsbruger.

På Marielyst Turistkontor på Torvet er der mulighed for at låne elcykler. Kontoret har fået et par avancerede elcykler til låns fra kommunen - og kan nu låne videre ud.

- Vi har for eksempel tilbagevendende tyske gæster, der er kørestolsbrugere. Nu kan de sammen med ledsager få en ny oplevelse og komme rundt i vores område i den friske luft uden at skulle ud og ind ad en liftbus, siger Majbritt Hammer, leder af turistkontoret.

Det er også tanken, at cyklerne kan bruges eksempelvis i forbindelse med firma- og kursusarrangementer på Marielyst. Og turistkontoret skal også selv forsøge sig med at flytte rundt på varelager og udstyr på cykel frem for bil.

Marielyst-cyklerne er som nævnt led i en bredere satsning.

- Guldborgsund vil fremme cyklisme. Det gør vi for eksempel også ved at lave sikre cykelparkeringer, bedre cykelstier med mere. Desuden er vi med i et EU-projekt, kaldet Cobium, hvor man med forskellige initiativer forsøger at flytte noget biltrafik over på cykler, forklarer Max Müller, Guldborgsund Kommune.

I Nykøbing har skovbørnehaven "Skovtrolden" for eksempel lånt tre elcykler med plads til børn, så man kan komme rundt i naturen uden at bruge bil og bus.

- En anden satsning er naturligvis det såkaldte "cykelbibliotek", hvor man via de to cykelhandlere i Nykøbing kan forsøge sig som elcyklist med et lån i 14 dage. Der er fem cykler hvert sted, og der er bud efter dem. Og bedre endnu er meldingen fra cykelforretningerne faktisk, at en del efterfølgende vælger at investere i en elcykel til daglig transport. Det er selvfølgelig meget positivt, siger Max Müller.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce