cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Colourbox, arkivfoto

Lokal nyt

Guldborgsund får EU-informations-center

Kommunen skal huse informationscenter for hele Region Sjælland.
09. september 2021 kl. 07:08 Af Jakob Poulsen

Guldborgsund Kommune skal i de kommende fire år være hjemsted for EUs informationscenter i Region Sjælland, også kaldet Europe Direct Sjælland.

Kommunen blev valgt efter en udbudsrunde i konkurrence med flere andre kommuner, oplyser Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

På informationscentret er det meningen, at borgerne kan få svar på deres spørgsmål om EU, eksempelvis hvordan man får arbejde i et andet EU-land, eller hvilke EU-tilskud organisationer kan søge om at få.

Det bliver kommunens egne ansatte, der skal bemande det nye informationscenter og arbejde tæt sammen med EU-Kommissionen og de øvrige regionale EU-informationscentre rundt om i Danmark, fremgår det af pressemeddelelsen.

Rent organisatorisk kommer informationscentret til at ligge hos kommunens Bibliotek & Borgerservice, og der følger 340.000 kroner med i tilskud fra EU til driften af centret.

Annonce

Borgmester John Brædder (G) glæder sig.

- Jeg synes, det er fantastisk, at EU har valgt at lægge deres informationscenter for Region Sjælland i Guldborgsund. Det er et kæmpe skulderklap til vores internationale samarbejde, som vi efterhånden er ret kendt for. Samtidig ligger vi jo bogstaveligt talt ved indgangen til Europa, så på alle måder giver det god mening, at vi nu skal have et EU-informationskontor, siger han i pressemeddelelsen fra kommunen.

Han håber samtidig, at borgere, virksomheder, skoler og uddannelsesinstitutioner vil benytte sig af, at EU-informationen er rykket helt tæt på til i højere grad at søge forskellige EU-puljer eller indhente undervisningsmateriale.

Det nye EU-informationscenter ventes at åbne i løbet af efteråret, når papirarbejdet og kontrakten med EU-Kommissionen er på plads, oplyser Guldborgsund Kommune.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE