cookie-og-privatlivspolitik
Region Sjælland planlægger at åbne et vaccinationscenter sammen med testcenteret på C.E. Christiansens Vej i Maribo.
Smitten - er ligesom på landsplan - stigende i Guldborgsund Kommune. Arkivfoto
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Guldborgsund overhaler Lolland i smittetal

130 borgere på Lolland-Falster er den seneste uge konstateret smittet med corona. Specielt i Guldborgsund Kommune stiger antallet
25. oktober 2021 kl. 11:33 Af Margit Olsen

LOLLAND-FALSTER For et par uger siden var Lolland Kommune oppe på et godt stykke over 100 coronasmittede på en en uge, mens der ikke var nær så mange smittede i Guldborgsund Kommune.

Men nu er rollerne byttet om. De seneste tal fra Statens Serum Institut søndag viser, at 81 personer den seneste uge er konstateret smittet med corona i Guldborgsund Kommune. Tallet er i samme periode 49 i Lolland Kommune.

Det er stadig centralt i de to største byer, at der er flest smittede. Statens Serum Institut opgør antal smittede pr sogn. Og i Sankt Nikolai og Stormarks sogne i Nakskov er 27 af de 49 smittede i Lolland Kommune konstateret.

I Guldborgsund Kommune er det i Nykøbing Falster Sogn, hvor 30 af de 81 smittede er fundet.

Flest smittede er i øjeblikket personer i aldersgruppen 40-69-årige, hvor 29 er smittet. Og blandt børnene er der 27 smittede i aldersgruppen 6-15-årige.

Annonce

Næsten samme billede tegner sig i Lolland Kommune, hvor 20 i aldersgruppen 40-69-årige er smittet med corona den seneste uge. Blandt børnene er 10 i aldergruppen 6-15 år konstateret positive i en pcr-test den seneste uge.

Det er ikke kun lokalt, at smitten i øjeblikket er stigende. Antallet af indlagte coronapatienter på landets hospitaler steg søndag 11 til 167 personer. Det er det højeste siden midten af maj.

- Der er stadig aktiv smittespredning ude i samfundet. Heldigvis er indlæggelsestallene ikke bekymrende på nuværende tidspunkt. - Men jeg noterer mig, at tallet er stigende, siger ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospitalet Åse Bengård Andersen til Ritzau.

Hun oplyser, at det er kendetegnende for de indlagte, hun ser, at de enten er uvaccineret eller har andre underliggende sygdomme. Det bedste, man ifølge overlægen kan gøre for at få styr på coronasituationen, er at motivere den del af befolkningen, som ikke er vaccineret, til at blive det.

På landsplan er 75 procent af befolkningen færdigvaccineret med andet stik. Lokalt er 75,5 procent færdig vaccineret i Lolland Kommune og 73,3 procent i Guldborgsund Kommune.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE