cookie-og-privatlivspolitik
Eleverne, som benytter bussen, kan ikke benytte kommunens studiefleks-ordning. Den er forbeholdt unge, som bor langt fra busruter og togstationer.
Foto: ©Jan Knudsen

Lokal nyt

Gymnasie indsætter skolebus

Efter nedlæggelse af busruter og ændringer i DSB's køreplan indsætter Nykøbing Katedralskole skolebus, så elever kan komme hurtigere hjem
13. september 2016 kl. 15:59 Af Morten Skov Madsen

Hvis Jakob Heyn havde bil - og kørekort - til rådighed, ville de 24 kilometer mellem Nykøbing Katedralskole og hjemmet i Vålse tage ham 25 minutter at tilbagelægge.

Men det er af gode grunde ikke en mulighed for den 17-årige katedralskole-elev. Derfor bruger han ofte tre timer dagligt på at komme til og fra gymnasiet med offentlig transport.

De to timer alene på hjemturen grundet ventetid på bus eller tog til Nørre Alslev Station, hvor han igen ofte må vente på næste ringrute-bus til Vålse.

- Hvis jeg har fri klokken 15, er jeg hjemme klokken 17, efter DSB ændrede en togafgang fra 15.15 til 14.59, og busrute 734 i vinter blev nedlagt.

- Det giver selvfølgelig problemer i forhold til aktiviteter efter skoletid. Fritidsjob kan jeg ikke få til at hænge sammen, når jeg er så sent hjemme, siger han.

Annonce

Den situation står ikke kun Jakob Heyn i, faktisk har katedralskole-elever begrundet udmeldelse med for lang transporttid.

Derfor har Nykøbing Katedralskole nu indsat en bus, som hver dag klokken 15.05 kører elever til Nørre Alslev, så de kan nå ringrute-bussen, som afgår klokken 15.30 og kører det nordlige Falster rundt.

30 elever er tilmeldt, fortæller rektor Kirsten Danving.

- Nogle af vores nordgående elever, for eksempel elever fra Eskilstrup, Nørre Alslev og det vestlige Falster har al, al for lang transporttid. Nogle bruger op til fire timer om dagen. Det er alt for voldsomt. Jeg kan ikke stå inde for, at elever skal bruge flere timer på at komme hjem, så nu prøver vi at hjælpe om eftermiddagen.

- Vi ved, at nogle elever er stoppet, fordi transporttiden er for lang. Hvor mange tør jeg ikke sige, men sådan en detalje må ikke hindre unge i at få en uddannelse, siger Kirsten Danving.

Annonce

Hun ønsker ikke at oplyse, hvad buskørslen koster skolen, men siger, at udgiften på årsplan er tjent ind på de tabte indtægter, tabet af tre elever ville medføre.

Klik her for at læse Folketidende på PC
Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE