cookie-og-privatlivspolitik
Tredje forsøg på at komme hjem, skulle gerne blive lykkens gang, for lokalt ægtepar, som har været strandet på Fillipnierne.
Foto: Privat

Lokal nyt

Håber på tredje forsøg lykkes

Ægteparret Hanne og Christian Bruun fra Nysted har købt billet til særfly, og håber de nu endelig kan komme hjem fra Filippinerne
25. marts 2020 kl. 17:29 Af Margit Olsen

Annonce

Ægteparret Hanne Møller Bruun og Christian Bruun fra Nysted tog 1. marts på en måneds ferie til øen Bantayan i Filippinerne, ligesom de har gjort hver vinter i mange år. Planen var at vende hjem igen 31. marts.
Men coronaen lukkede pludselig nærmest verden ned.

De forsøgte at komme hjem allerede for snart to uger siden, da Udenrigsministeriet anbefalede alle danskere at komme hjem.
Men forgæves. Det blev kun til en tur fra øen Bantayan, hvor de har lejet et hus, til naboøen Cebu, hvor de kunne konstatere, at flyvepladsen allerede var lukket. Så kom meldingen om, at den planlagte hjemtur 31. marts også blev aflyst.

I sidste uge hjalp det lokale rejsebureau i Nysted Air Tiki Rejsebureau med nye billetter, som blev købt fredag til en hjemrejse fredag i denne uge. Men glæden holdt kort. Tidligt mandag morgen kom beskeden om, at luftfartsselskabet Emirates, som Hanne og Christians Bruun nye billetter var købt hos, havde besluttet sig for at indstille størstedelen af sine passagerflyvninger på grund af det globale udbrud af coronavirus.

- Det har været nogle meget voldsomme følelsesladede op- og nedtur, siger Hanne Møller Bruun.

Men tredje gang skulle gerne blive lykkens gang.
Parret har nu fået billetter til et særfly, som afgår fra Cebu lørdag.

- Tirsdag baksede vi i to timer med at booke billetter og måtte betale de 21.000 kroner hjemrejsen kommer til at koste. Penge, som vi håber, forsikringen vil dække.

- Men vi er så glade – og vi glæder os til at sidde i flyet. Her på Filippinerne er holdningen, at alle udlændige har corona, så man ser os gerne rejse hjem. Her er udgangsforbud om aftenen, alle restauranter er lukket, hoteller lukker og sender gæster ud, fortæller Hanne Møller Bruun.

- Vi bor i et hus, vi selv har lejet, og har ikke haft problemer. Ud over at strømmen meget usædvanligt ofte går her på øen. Det betyder blandt andet, at vi skal være meget opmærksomme på at få opladet vores telefoner, når der er strøm – Telefonerne et er vores eneste livslinje til køb af billetter og til vores familie og venner hjemme i Danmark, som også forsøger både at hjælpe og støtte os.

- Og så forbander jeg langt væk, at vi i år valgte at lade vores IPad bliver derhjemme. Det er besværligt at ordne billetter og alt muligt andet ”kontorarbejde” på en smartphone, siger Hanne Møller Bruun.

Parret der begge er i begyndelse af 70-erne er jævnligt blevet kontrolleret af lokale sygeplejersker, og har været til et lægetjek, for at få en sundhedsattest, som er obligatorisk for i det hele taget at komme ud i den lokale lufthavn.

Torsdag tager de en færge til øen Cebu og indlogerer sig på et hotel tæt ved øens lufthavn, så de klar til afgang.
Parret vidste onsdag stadig ikke hvor de skal mellemlande på turen fra Cebu i Fillipnierne til København.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce