cookie-og-privatlivspolitik

15

Billeder

Frederik Wielandt i "Korpset - gjort af det rette stof".
Foto: Thomas Rønn, TV2

Lokal nyt

Hård test på tv: Frederik er gjort af det rette stof

BILLEDSERIE: TV2 viser torsdag aften sidste afsnit af serien "Korpset - gjort af det rette stof".
15. august 2019 kl. 08:24 Af Jakob Poulsen

Annonce

NYKØBING Der er nok ikke mange, der frivilligt melder sig til et otte dage langt kursus for på egen krop at prøve, hvad der skal til for at blive elitesoldat - og tilmed lader sig filme undervejs til landsdækkende tv.

Men 24-årige Frederik Wielandt - der bor i København, men stammer fra Nykøbing og også har boet i Nysted - gjorde. De seneste torsdage har man kunnet følge ham i TV2s serie "Korpset - gjort af det rette stof", hvor instruktører med fortid i Jægerkorpset og Frømandskorpset trækker 12 deltagere (aspiranter) gennem store fysiske og mentale prøvelser et sted nær den jyske vesterhavskyst.

Og Frederik Wielandt er gjort af det rette stof, for nu at bruge programmets egen terminologi. Han ender nemlig med at være blandt de sidste fire aspiranter, som har muligheden for at gennemføre hele kurset. Men om det lykkes, afslører vi ikke her. Det må du selv se på TV2 i aften.

- Jeg har altid syntes, at militærverdenen virker meget interessant, men jeg trak frinummer, så jeg har aldrig været soldat og oplevet det rigtigt. Jeg meldte mig dels for at få lidt indsigt i det og dels for at prøve mine egne grænser af, fortæller Frederik Wielandt.

Det med at prøve grænser af er i øvrigt ikke nyt for ham. Han har både løbet maratonløb, dyrket triatlon, styrketræning og forhindringsløb og har i det hele taget svært ved at sidde stille alt for længe ad gangen.

- Der skal ske noget hele tiden. Jeg tror ikke, jeg egner mig specielt godt til at have et almindeligt 8-16 job, forklarer han.

De mange prøvelser både fysisk og mentalt, som aspiranterne blev udsat for i løbet af de otte dage, fik da også flere af dem til at falde fra undervejs. Men ikke Frederik Wielandt. Han hang på lige til det sidste afsnit.


Uvished og kammeratskab

- Det værste ved at være med var nok uvisheden. Man vidste, når man lagde sig til at sove, at der ville ske noget næste dag, men ikke hvad eller hvornår, og det var stressende. Og så blev det optaget i slutningen af oktober, så det var svært at holde sig varm og tør hele tiden, så man fik også svamp og slidsår over det hele.

- Det bedste var, at vi lynhurtigt fik opbygget et godt kammeratskab blandt os aspiranter. Vi har også set hinanden bagefter. Vi mødes blandt andet for at se afsnittene, når de bliver sendt, og der er også ved at blive arrangeret en julefrokost, fortæller Frederik Wielandt.

Om oplevelsen ved pludselig at se sig selv på landsdækkende tv i nogle pressede situationer, siger han:

- Det har været meget underligt, men på den positive måde. Og der er folk, som jeg ikke kender, der skriver til mig og kontakter mig, og jeg har også været i Se og Hør.

Han har også lært noget om sig selv.

- Det var hårdt at komme hjem igen, for når man har været helt oppe på mærkerne i otte dage i træk, så er det lidt et anti-klimaks at komme tilbage til dagligdagen. Men den mentale indsigt, jeg har fået, er helt sikkert noget, jeg kan bruge fremover, hvis jeg bliver stresset eller i andre situationer, for så ved jeg, at jeg godt kan klare det.

- Jeg er også blevet mere struktureret og bedre til at have styr på mine ting i det daglige og er blevet mere opmærksom, forklarer Frederik Wielandt, der er uddannet fysioterapeut og for kort tid siden har startet eget firma.

Aftenens finaleafsnit skal han blandt andre se sammen med en gruppe venner, han har inviteret på middag.

- De synes, det er sjovt at se. Jeg tror også, mine forældre synes, det er lidt fedt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce