cookie-og-privatlivspolitik
Udvalgsformand, som selv har sommerhus i området, er positiv over for ønsket om nedsættelse af hastighedsgrænse.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Hastighedsgrænsen ned til 30

Grundejerforening vil undersøge mulighederne for at sætte hastighedsgrænsen ned til 30 kilometer i timen på de små veje i deres sommerhusområde
08. august 2019 kl. 17:32 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

MARIELYST Da Marielyst Grundejerforening søndag afholdte deres årlige generalforsamling blev 14 forskellige forslag behandlet af bestyrelsen og de 227 fremmødte deltagere.

Det første af de forslag er et forslag fra bestyrelsen om at få mandat til at ansøge Guldborgsund Kommune om at få hastighedsgrænsen sat ned på samtlige veje i Marielyst Grundejerforenings område, der dækker 2990 parceller, fra 50 kilometer i timen til 30 kilometer i timen.

Og det mandat blev givet med et stort flertal blandt deltagerne.

Vejene, der er undtaget fra ønsket om hastighedsnedsættelse, er Bøtø Ringvej, Marielyst Strandvej og Bøtøvej, da man ikke umiddelbart fandt det realistisk at få en hastighedsnedsættelse på disse hovedveje gennemført.

I bestyrelsens begrundelse til, hvorfor hastighedsgrænsen skal sættes ned, lyder det, at sikkerheden på vejene bliver forbedret, vedligeholdelsen reduceres, støvgener bliver reduceret, udledning af CO2 bliver reduceret og støjgener reduceres. Årsagen til, at forslaget kommer på dagordenen, er at rigtigt mange medlemmer i Marielyst Grundejerforening gennem mails til bestyrelsen har givet udtryk for, at man ønsker hastigheden sat ned.

På generalforsamlingen talte blandt andet Leif Petersen og Erik Frikov mod hastighedsnedsættelsen, men de blev altså som nævnt stemt ned af det store flertal for ændringen.

Arne Jakobsen foreslog, at man kunne opsætte vejbump på vejene for at nedsætte farten, men dette var der ikke flertal for blandt de fremmødte.

Når Marielyst Grundejerforenings ansøgning om hastighedsnedsættelsen er blevet sendt til Guldborgsund Kommune skal den behandles politisk i kommunens Teknik, miljø og ejendomsudvalg.

Her er formanden for udvalget, Peter Bring-Larsen (G), positivt stemt overfor forslaget.

- Jeg kan selvfølgelig kun svare for mig selv. Vi har ikke fået nogen henvendelse fra grundejerforeningen endnu. Men min personlige holdning er, at inde på området og på grusvejene synes jeg, at det er en god ide, fortæller Peter Bring-Larsen, der også sad med til generalforsamlingen.

- Der færdes mange mennesker og børn og så støver det. Nu har jeg selv sommerhus dernede og kører aldrig over 30. Pludselig kan der komme børn eller en hund løbende ud, og vi skulle jo gerne undgå ulykker, fortsætter han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Indenrigsministerens… 12. december 2019 kl. 23.09

AF: KENNETH WINTHER

Tænk hvis præsident Trump… 09. december 2019 kl. 15.37

AF: JOHN WENNERWALD

Hverdagens daginstitutioner 08. december 2019 kl. 22.31

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

Annonce