cookie-og-privatlivspolitik
Den Store Havefest, som skulle have været afholdt på på det gamle atletikstadion i Nykøbing lørdag, er ligesom mange andre arrangementer blevet aflyst på grund af risikoen for coronasmitte.
Den Store Havefest, som skulle have været afholdt på på det gamle atletikstadion i Nykøbing lørdag, er ligesom mange andre arrangementer blevet aflyst på grund af risikoen for coronasmitte.
Foto: Flemming Karlsen, arkivfoto

Lokal nyt

Havefest vender stærkt tilbage i 2021

BILLEDSERIER: Mens vi venter på næste års Den Store Havefest, kan du gense billeder fra tidligere års fester.
30. maj 2020 kl. 14:01 Af Margit Olsen

Annonce

NYKØBING Et brag af en havefest skulle være afholdt lørdag i Nykøbing.

Musikere var bookede, optrædener var arrangeret, ansøgning til politiet var sendt afsted, frivillige kaldt ind. Alt det praktiske var aftalt - og så kom "fest-stopperen" corona.

Foreningen Fru P's musikverden med Jane Pedersen I front for Den Store Havefest, som igen i år skulle have løbet af stablen den sidste lørdag i maj, måtte aflyse festen.

- Alle andre har jo også måttet aflyse eller flytte arrangementer. Vi har dog valgt ikke at flytte Den Store Havefest til efteråret i år, hvor så mange andre arrangementer er flyttet til, siger Jane Pedersen til Radio SydhavsØerne.

- Vi glæder os til 2021. Men vi kender jo ikke betingelserne. Hvis vi skal til at have udgifter til for eksempel hegn rundt om pladsen, telte op og andre restriktioner, så bliver det svært. Så vi håber, at det til næste år kan blive, som det hele tiden har været. Og så er vi klar til at vende stærkt tilbage og byde velkommen til endnu en gratis havefest.

- Vi håber, at folk igen bare kan dukke op og sætte sig i græsset og hygge sig, siger hun.


Regningerne skal betales

I forbindelse med aflysningen af dette års Den Store Havefest har det ikke været muligt at flytte alle aftaler et år frem uden omkostninger.

- Vi har nogle kontrakter, vi ikke kan slippe ud af. Det har vi i øjeblikket gode venner af foreningen og en advokat til at kigge på og hjælpe os med, siger Jane Pedersen.

De foreninger, som plejer at hjælpe til ved Den Store Havefest, hvor foreningerne kan tjene lidt penge ved at passe for eksempel nogle af boderne, har meldt sig klar til at komme til næste år. Det samme har de musikere, som var sat på plakaten i år.


Helt ny musik venter

Nu bliver det først 29. maj 2021 at der igen indbydes til Den Store Havefest, og det kan have sine fordele, siger Jane Pedersen.

- Det er en af de første festivaler på året, og vi kan blive de første til at præsentere ny musik, som kunstnerne har gået og skrevet på henover vinteren.

I år ville havefesten havde været i forbindelse med pinsen og dermed også det store fodboldstævne Pinse Cup i Nykøbing. I 2021 falder pinsen lidt før, så de to arrangementer bliver ikke i samme weekend.

På plakaten i år var blandt andre Danmarks John, Patrick Smidt, Bo Evers og Die Herren.

2019
BILLEDSERIE: Tusinder til havefest

2018
BILLEDSERIE Havefest trak 8000 gæster

Artikel: Havefest nu med Fru P

2017
BILLEDSERIE Danmark DejligstKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce