cookie-og-privatlivspolitik
Nakskovs gamle rådhus skal sættes i stand for 20 millioner, inden Nota rykker ind.
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Hele Nota flytter ikke til Lolland

Lydstudier og medarbejdere til indlæsning af lydbøger flytter ikke med til Lolland.
11. juli 2018 kl. 07:12 Af Margit Olsen

Annonce
FAKTA
Nota er en institution under Kulturministeriet
Nota producerer og udlåner tekster, der er gjort tilgængelige for mennesker med læsehandicap. Det gør Nota på vegne af staten som en institution under Kulturministeriet. Formålet med Nota er at sikre lige adgang til viden, samfundsdeltagelse og oplevelser for mennesker, der ikke kan læse almindelig trykt tekst.
Kilde: Nota

Når Nota - nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder i 2019 flytter til Nakskov, bliver de lydstudier, som bruges til indtaling af lydbøger på den nuværende adresse på Teglværksgade i København.

- Der er flere årsager til, at vi ikke flytter studierne med, siger direktør i Nota Michael Wright.

- For det første vil det være svært at finde de omkring 30 forskellige personer med en tilstrækkelig stemmeforskellighed, som vi på freelancebasis bruger til indlæsning af alt fra faglitteratur over børnebøger til romanlitteraturen. Det er også sådan, at de speakere vi har til rådighed nu, blandt andre er mange skuespillere, som også er beskæftiget inden for deres fag ved for eksempel filmoptagelser eller teater.

- For det andet er de seks lydstudier vi har her i København meget dyre at rive ned, hvis de skulle flyttes med. Dernæst er den bygning vi skal flytte ind i Nakskov ikke særligt egnet til opbygning af lydstudier. Ligesom en genetablering af lydstudier vil være meget omkostningstung.

Heller ikke Notas IT-afdeling flytter i første omgang med til Nakskov.
- Det er så højt specialiseret medarbejdere som er svære, for ikke at sige umulige, at finde i lokalområdet på Lolland på kort sigt, siger Michael Wright.

Aftalen er, at IT- afdelingen flyttes til Nakskov over en femårig periode.
Både aftalen om den glidende flytning af Notas IT-afdeling og aftalen om ikke at flytte lydstudierne til Nakskov er en del af implementeringsplanen, som Regeringen vedtaget.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ældre maden 19. februar 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Månedsløn; 4,4 mio. kr. 17. februar 2019 kl. 21.32

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

AF: MARTIN WOUTERS

så kom tegninger i avisen:… 09. februar 2019 kl. 09.49

Annonce