Annonce
Lokal nyt

Hellere fornyelse nu end for sent

Der er behov for en fokuseret indsats for at få igangsat en udvikling i Østergade i Rødby, hedder det i dagsordenen til dagens udvalgsmøde. Foto: Jan Knudsen/arkiv

Teknik- og miljøudvalg skal i dag diskutere planer for byfornyelse.

RØDBY I dag onsdag skal Lolland Kommunes teknik- og miljøudvalg blandt andet beslutte, om man vil sætte gang i områdefornyelse af Rødby.

Byrådet besluttede i marts 2018 at afsætte 2,4 millioner kroner til et byrumsprogram i Rødby. Og hos Sydlollands Borger- og Erhvervsforening er man gået sammen med flere at byens foreninger for at presse på for at få sat gang i udviklingen.

- Vi er rigtig mange mennesker her i området, der står sammen og egentlig gerne vil have, at der handles nu. Vi har erfaringer med, at ting trækker i langdrag, og der alligevel bliver sparet lidt hist og her. Det bliver noget halvhjertet noget, siger Jesper Kolath fra Sydlollands Borger- og Erhvervsforening.

Rødby har været overset fra kommunal side, mener man i erhvervsforeningen.

- Vi ved allesammen, at der sker en masse nede i Rødbyhavn, og det er superdejligt, men det er vigtigt, at Rødby ikke går i glemmebogen. Vi har oplevet lidt, at der har været modstand politisk imod, at man overhovedet tænkte på Rødby. Al fokus har ligget på Femern Bælt. I borger- og erhvervsforeningen går vi også ind for, at der skal ske en masse i Rødbyhavn, men man har glemt det her helhedsblik, fortæller Jesper Kolath.

- Politikerne skal gøre noget nu og få kastet nogle penge i et ret forfaldent Rødby. Og det går ikke, at der går et år eller to, så er vi simpelthen bagud på point, mener Jesper Kolath.

Et af de projekter, der vil komme bagud på point, er Købstadshotellet, hvor der er interesse for at videreudvikle projektet.

- Her har man fået et verbalt og anerkendende nik fra bygningshavere ned gennem Rødby, der gerne vil stille deres bygninger til rådighed for det her projekt. Der står en masse investeringsfonde og observerer på Rødby og projektet. De har sagt, at man er nødt til at få nogle signaler fra Lolland Kommune, der viser, at de er samarbejdsvillige og også vil lægge nogle kræfter i det. Så går Lolland Kommune ud og synliggør og viser, at de vil det her, så står der rigtig mange penge derude og venter på Rødby, siger Jesper Kolath.

Teknik og Miljø i Lolland Kommune har foreslået at få områdefornyelsen i Rødby finansieret via midler fra landsbyfornyelsespuljen for 2021. Dette vil give en samlet pose penge på 4,8 millioner kroner til områdefornyelsen, fremgår det af dagsordenen fra dagens udvalgsmøde.

Programudarbejdelsen til fornyelsen kan sættes i gang til efteråret. Ønsker man at sætte den i gang i løbet af foråret, vil der skulle bruges omkring 400.000 kroner til indkøb af ekstern konsulentbistand.

Siden Købstadshotellet åbnede i juni måned, har der i sommersæsonen været en belægningsgrad på over 90 procent. Og der er pengestærke interesser for at udvide projektet, hvis den kommunale villighed er der, fortæller Jesper Kolath. Foto: Peter Levinsen Hansen/arkiv
  • Der er behov for en fokuseret indsats for at få igangsat en udvikling i Østergade i Rødby, hedder det i dagsordenen til dagens udvalgsmøde. Foto: Jan Knudsen/arkiv
  • Siden Købstadshotellet åbnede i juni måned, har der i sommersæsonen været en belægningsgrad på over 90 procent. Og der er pengestærke interesser for at udvide projektet, hvis den kommunale villighed er der, fortæller Jesper Kolath. Foto: Peter Levinsen Hansen/arkiv
Annonce
Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Annonce
Annonce
Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Lokal nyt

Første sted i Danmark: Nu kan du blive indlagt hjemme

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lolland

Rystet sundhedsplejerske: - Hun ser jo ud som om, hun er lukket ned

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

Guldborgsund

Havde kæmpe planer for området: Nu er det sat til salg

Indland

Kongeparret fortsætter forårstradition på Fredensborg Slot

Stubbekøbing

Sne over Lolland-Falster? Hvid nedbør rammer Sydhavsøerne

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nyhed om præsts død har ramt hende hårdt: Han ringede hjem hver dag

Indland

Politi: Kan tage måneder at finde brandårsag i Børsen

Leder

Dragernes vagtskifte

Guldborgsund

Lokal vinder guld ved stor konkurrence

Guldborgsund

Kolleger i sorg: Lokal sognepræst død

Sport

Bliver den største nogensinde på Lolland-Falster

Guldborgsund

Tyve løb med hele overskuddet