cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Der er behov for en fokuseret indsats for at få igangsat en udvikling i Østergade i Rødby, hedder det i dagsordenen til dagens udvalgsmøde.
Foto: Jan Knudsen/arkiv

Lokal nyt

Hellere fornyelse nu end for sent

Teknik- og miljøudvalg skal i dag diskutere planer for byfornyelse.
13. januar 2021 kl. 13:10 Af Peter Levinsen Hansen

RØDBY I dag onsdag skal Lolland Kommunes teknik- og miljøudvalg blandt andet beslutte, om man vil sætte gang i områdefornyelse af Rødby.

Byrådet besluttede i marts 2018 at afsætte 2,4 millioner kroner til et byrumsprogram i Rødby. Og hos Sydlollands Borger- og Erhvervsforening er man gået sammen med flere at byens foreninger for at presse på for at få sat gang i udviklingen.

- Vi er rigtig mange mennesker her i området, der står sammen og egentlig gerne vil have, at der handles nu. Vi har erfaringer med, at ting trækker i langdrag, og der alligevel bliver sparet lidt hist og her. Det bliver noget halvhjertet noget, siger Jesper Kolath fra Sydlollands Borger- og Erhvervsforening.

Rødby har været overset fra kommunal side, mener man i erhvervsforeningen.

- Vi ved allesammen, at der sker en masse nede i Rødbyhavn, og det er superdejligt, men det er vigtigt, at Rødby ikke går i glemmebogen. Vi har oplevet lidt, at der har været modstand politisk imod, at man overhovedet tænkte på Rødby. Al fokus har ligget på Femern Bælt. I borger- og erhvervsforeningen går vi også ind for, at der skal ske en masse i Rødbyhavn, men man har glemt det her helhedsblik, fortæller Jesper Kolath.

Annonce

- Politikerne skal gøre noget nu og få kastet nogle penge i et ret forfaldent Rødby. Og det går ikke, at der går et år eller to, så er vi simpelthen bagud på point, mener Jesper Kolath.

Et af de projekter, der vil komme bagud på point, er Købstadshotellet, hvor der er interesse for at videreudvikle projektet.

- Her har man fået et verbalt og anerkendende nik fra bygningshavere ned gennem Rødby, der gerne vil stille deres bygninger til rådighed for det her projekt. Der står en masse investeringsfonde og observerer på Rødby og projektet. De har sagt, at man er nødt til at få nogle signaler fra Lolland Kommune, der viser, at de er samarbejdsvillige og også vil lægge nogle kræfter i det. Så går Lolland Kommune ud og synliggør og viser, at de vil det her, så står der rigtig mange penge derude og venter på Rødby, siger Jesper Kolath.

Teknik og Miljø i Lolland Kommune har foreslået at få områdefornyelsen i Rødby finansieret via midler fra landsbyfornyelsespuljen for 2021. Dette vil give en samlet pose penge på 4,8 millioner kroner til områdefornyelsen, fremgår det af dagsordenen fra dagens udvalgsmøde.

Programudarbejdelsen til fornyelsen kan sættes i gang til efteråret. Ønsker man at sætte den i gang i løbet af foråret, vil der skulle bruges omkring 400.000 kroner til indkøb af ekstern konsulentbistand.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

Annonce

ANNONCE