cookie-og-privatlivspolitik
Modelfoto
Foto: Polfoto/Jens Dresling

Lokal nyt

Hjælp politiet - Registrer dit kamera

Den lokale politikreds vil gerne have et overblik over virksomheders og private overvågningskameraer, for at have mulighed for at bruge billeder ved efterforskning.
22. maj 2019 kl. 09:42 Af Margit Olsen

Annonce

Sydsjælland og Lolland-Falsters politi opfordrer alle til at registrere deres overvågningsudstyr i politiets kameraregister. Det gør det muligt for politiet at se, hvor der er sat et kamera op og hvem politiet kan kontakte, hvis de en dag får behov for at se optagelser i et specifikt område.

- Har du et kamera på din ejendom? Måske ved dit sommerhus, en butik eller et lager? Så kan dine optagelser måske være netop den brik, der skal til for at opklare en forbrydelse, lyder det i en opfordring fra politikredsen.
Rune Nilsson, der er politikommissær hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi forklarer:.

- Hvert eneste kamera kan vise sig at rumme netop det billede, som vi har brug for. Det kan f.eks. være, hvis der er sket et indbrud eller et overfald, og en gerningsmand er flygtet via en have eller har kastet et våben fra sig over en hæk. Det er derfor en stor hjælp, hvis vi på forhånd kan se i vores register, hvor der er sat overvågning op. Ofte skal den slags jo gå stærkt, og det kan være afgørende, at vi ikke først skal ud og stemme dørklokker.

Politiets kameraregister er et landsdækkende register, der blev oprettet efter terrorangrebet i Krudttønden i København i 2015. Her var det via billeder fra private overvågningskameraer muligt at følge gerningsmandens rute igennem byen.

Andre gange har overvågningsbilleder været brugt til at fastlægge et signalement af en gerningsmand, bestemme om han kom gående, i bil eller på cykel, eller om han var alene eller sammen med andre. Rune Nilsson giver et eksempel.

- I en sag fra Korsør lykkedes det os at identificere en person ud fra billederne fra et privat kamera, fordi vi fandt ud af, at en kvinde havde særdeles store sko på. Det viste sig at være en mand, der var klædt ud som en kvinde.

Hos politiet er det et ønske at mange tilmelder sig registeret over overvågningskameraer, for at gøre registeret så godt som muligt. Politiet vil derfor gerne høre fra alle, der har en form for videoovervågning, uanset hvor det er.

- Måske har man sat et kamera op ved sit hus, i en garage, ved et skur eller i et sommerhus. Eller måske har man en forretning eller et lager, hvor der er overvågning ved indgangen. Vi vil gerne have det hele med.

- For vi ved aldrig på forhånd, hvad vi kan få brug for. Man kan derfor hjælpe politiet og være med til at sikre en hurtig efterforskning, hvis man registrerer sit kamera, også selvom man måske ikke selv tror, at det kan gøre nytte, fortæller Rune Nilsson og understreger, at politiet ikke automatisk får adgang til de private billeder.

- Politiets kameraregister er alene et overblik. Det giver os kun mulighed for at se, hvor der er et kamera og hvem vi skal kontakte. Det er ikke en åben adgang til selve billederne, slår politikommissæren fast.

Man kan registrere sit kamera på www.politi.dk/kamera. Hvis man har spørgsmål til registreringen, kan politiet kontaktes på telefon 114.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

AF: BJARKE ROSENKILDE

Henrik Sass Larsen tilbage… 04. september 2019 kl. 23.40

Annonce