cookie-og-privatlivspolitik
Huset som danner ramme om årets "Hjem til gården".
Foto: Lotta Lemche. TV2

Lokal nyt

Hjem til gården: TV2-program optaget på Lolland

Hjem til gården kører lige nu på TV2. Gården, der hverken har elektricitet eller rindende vand, ligger ved Søvej ved Søndersø tæt på Engestofte Gods.
20. marts 2019 kl. 07:30 Af Andreas Johansen

Annonce

- Folk får forhåbentlig øjnene op for, hvor smukt Lolland-Falster kan være, når de ser programmet. Vi mærker i hvert fald, at der sker noget - folk er rigtig nysgerrige, kan jeg se på Facebook, så det er dejligt, fortæller eventansvarlig på Engestofte, Lise Egeskov.

Serien er opbygget ud fra et koncept, hvor deltagerne skal drive gården, som man gjorde det i gamle dage - med hverdagspligter som madlavning, rengøring og pasning af gårdens dyr samtidig med, at de skal få fællesskabet til at fungere.

Gården har til hverdag både rindende vand og moderne faciliteter, men før de begynder at optage programmet, hvor deltagere skal leve uden moderne hjælpmidler, bygger produktionsselskabet, der laver programmet for TV2, huset totalt om:

- De ankommer flere måneder i forvejen og piller det moderne køkken ned og skifter vores el-pærer til lyskilder, der ikke bruger elektricitet. De slukker også for vandet og al elektriciteten, så deltagerne kan bo som i gamle dage, hvor der ikke var alle de ting, siger Lise Egeskov.

Hun håber, at danskerne får øjnene op for, hvor smukt et sted, Lolland er.
- Det bliver ikke nævnt, at programmet optages lige her, men jeg tror, folk får øje på, at Lolland-Falster kan være et meget smukt sted.

Interessen kan også mærkes på bundlinjen hos Engestofte Gods.

- Vi har haft folk nede og kigge, fordi de har set stedet i fjernsynet. Vi har en del småhuse her på godset, som vi udlejer, og dem har der været rift om. Det er begyndt at ske igen, så man skal være hurtig, fortæller eventansvarlig på Engestofte, Lise Egeskov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce