cookie-og-privatlivspolitik
Taksterne for kørsel til og fra job reguleres. Men regnestykket er temmelig kompliceret.
Taksterne for kørsel til og fra job reguleres. Men regnestykket er temmelig kompliceret.

Lokal nyt

Højere pendlerfradrag - og så alligevel ikke

- Det er ikke, fordi det er særlig mange kroner per kørsel, men hvis man kører langt hver dag, så kan det godt løbe op. Men samlet set er det vel i småtingsafdelingen
25. november 2018 kl. 12:40 Af Hans Gandrup

Annonce

De danske pendlere kan se frem til højere kørselsfradrag i 2019.

Grunden er, at der er udsigt til højere benzinpriser. Det oplyser Skattestyrelsen, efter at Skatterådet har beregnet næste års satser. De første 24 kilometer til og fra arbejde hver dag vil man som hidtil ikke kunne få fradrag for. Men for de følgende kilometer op til 120 kilometer får man et fradrag på 1,98 kroner per kilometer. Det er fire øre højere end i år.

I størsteparten af de danske kommuner får man så for efterfølgende kilometer på landevejen 0,99 kroner per kilometer - to øre mere end i 2018. Men for 25 såkaldte yderkommuner - blandt dem Guldborgsund og Lolland - er der fuldt fradrag også for kørslen over 120 kilometer (60 kilometer hver vej)

- Når satserne kommer til at stige, så skyldes det først og fremmest, at vi forventer, at benzinpriserne stiger i 2019, siger Hanne Søgaard Hansen, der er formand for Skatterådet, i en pressemeddelelse.

Hos Danske Bank påpeger privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen, at værdien af fradraget rent faktisk bliver mindre næste år, selv om fradraget stiger. Hvis man for eksempel har 100 kilometers transport hver dag, vil værdien af fradraget per dag falde til 37,50 kroner fra 38,20 kroner i år. Forklaringen er skatteteknik.

- Der er lavet om på sammensætningen i skatten, så man ikke længere betaler sundhedsbidrag. Til gengæld betaler man lidt mere i bundskat, og der kan man ikke trække kørslen fra, siger Louise Aggerstrøm Hansen.

- Så selv om fradraget stiger, så bliver den skat, du sparer, faktisk ikke mere værd, siger hun. Samlet set vil det gå hårdest ud dem, der har længst til arbejde.

Det er ikke mindst folk fra blandt andet Lolland-Falster, hvor mange pendler langt til arbejde, mens københavnere generelt set pendler mindst.

- Det er ikke, fordi det er særlig mange kroner per kørsel, men hvis man kører langt hver dag, så kan det godt løbe op. Men samlet set er det vel i småtingsafdelingen, siger Louise Aggerstrøm Hansen.

Skatterådet har i sin beregning anslået den gennemsnitlige benzinpris på 12,76 kroner per liter næste år./ritzau/hagaKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

Annonce