cookie-og-privatlivspolitik
Radio4-journalisterne Emil Schiønning (til venstre) og Toke Gripping og har i seks dage installeret sig i sommerhus ved Østersøbadet for at lave reportage om Lolland og Femern-projektet.
Radio4-journalisterne Emil Schiønning (til venstre) og Toke Gripping og har i seks dage installeret sig i sommerhus ved Østersøbadet for at lave reportage om Lolland og Femern-projektet.
Foto: Jesper Bøgh

Lokal nyt

Hør podcast-serie om Femern-projektet

Radio4 har sendt to journalister til Sydlolland i næsten en uge for at sætte fokus på området og Femern-projektet. Hør de første udsendelser her.
11. juli 2021 kl. 17:46 Af Jesper Bøgh

I juni var Radio4 på Lolland for at møde en lang række aktører, der i større eller mindre grad er involveret i Femern-projektet.

Det gælder virksomhedsejere, politikere, Femern A/S og borgerne på Sydlolland.

Radiostationen sendte nemlig de to journalister Emil Schiønning og Toke Gripping til Sydlolland, hvor de boede i et sommerhus ved Østersøbadet.

- Det er et to-benet projekt. Det ene ben handler om Femern-projektet for at finde ud af, hvor meget det fylder for folk på Lolland. Det andet ben er at lave et portræt af Lolland, fortæller Toke Gripping.

Han peger på, at det er drevet af nysgerrighed.

Annonce

- Vi vil gerne tale med folk om, hvorvidt projektet skaber optimisme, eller om det skygger for noget andet, siger han.

De to journalister peger på, at de gerne vil skabe en fortælling, der ikke bliver det, de kalder for et skønmaleri af landsdelen.

- Der er helt klart mange professionelle aktører, der gerne overfor omverdenen vil male et skønmaleri af landsdelen. Men vi vil også forsøge at finde frem til, hvordan selvforståelsen er, og om lollikkerne føler, at de skal bevise sig overfor omverdenen, siger Toke Gripping.

Det betyder også, at journalisterne vil forsøge at afdække, hvor meget tv-programmet "På Røven i Nakskov" fortsat fylder hos lollikkerne, hvis omverdenens fordomme om landsdelen overhovedet betyder noget.

Da Folketidende i forbindelse med deres ophold på Lolland mødte de to Radio4-journalister, havde de allerede talt med en del folk i området.

Annonce

- Dem, vi har talt med indtil videre, har en stor passion for at fortælle, hvad der er så godt ved området, fortæller Emil Schiønning, der giver udtryk for overraskelse over, at de lokale er så åbne for at fortælle til en mikrofon.

- I nogle tilfælde kommer vi jo bare gående på gaden med mikrofonen og møder folk og spørger, om de vil tale med os. Det vil langt de fleste. De vil lige vide, hvor vi er fra, og hvad det skal bruges til. Men ellers er langt de fleste klar til at fortælle løs, fortæller han.

- Andre steder i landet oplever vi, at der er en generel frygt for at ende på forsiden, hvis man siger noget til en journalist. Det oplever vi ikke på samme måde her, tilføjer Toke Gripping.

Reportagen fra Sydlolland, der er blevet døbt "Tunnelsyn", bliver til seks programmer hen over sommeren på Radio4 med premiere torsdag 1. juli klokken 11.

Dernæst følger fem yderligere programmer de efterfølgende torsdage klokken 11.

Annonce

Og de første reportager kan nu høres som podcast her.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Penge til kernevelfærd 26. oktober 2021 kl. 22.23

AF: LINDA SOMMER

Femø – Hvor himlen kysser jorden 26. oktober 2021 kl. 22.21

AF: LINDA SOMMER

For mange unge ”flager ud”… 26. oktober 2021 kl. 22.20

AF: KENNETH REICK NIELSEN

3 spørgsmål, stillet fra en… 26. oktober 2021 kl. 15.18

AF: TOM AHLQVIST

Affaldssortering klima… 26. oktober 2021 kl. 08.27

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

Annonce

ANNONCE