cookie-og-privatlivspolitik

11

Billeder


Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Hollandske kendisser og tv-hold optager på Lolland

BILLEDSERIE: Der er ikke færre end 10 medvirkende i den programserie, som en hollandsk tv-kanal i disse dage optager på Lolland.
18. juni 2019 kl. 14:15 Af Jakob Poulsen

Annonce

Lolland-Falster, og måske især Lolland, kommer i løbet af efteråret helt ind i stuerne hos mange tv-seere i Holland.

To hollandske tv-hold fra en tv-station, der kan sammenlignes med TV2, er i disse dage i Danmark for at optage en hel programserie om det at tage på campingferie i Danmark - og sidste stop på turen er på Lolland.

Programserien har deltagelse af otte såkaldt almindelige hollændere samt to personer, der er kendte mennesker i Holland, men næppe siger ret mange danskere noget.

Deltagerne er opdelt i to hold med fire "almindelige" hollændere og en kendis på hvert hold, og tanken bag serien er som antydet, at de otte ukendte hollændere skal stifte bekendtskab med, hvad det vil sige at tage på campingferie.

Undervejs er der indlagt forskellige aktiviteter, og når det hele er optaget og klippet sammen, er det planen, at det skal vises som en serie i otte afsnit.

Det hele er lavet i samarbejde med den danske turismeorganisation Visit Denmarks afdeling i Holland og et stort hollandsk campingsite.

Optagelserne begyndte 5. juni i Jylland, hvor hollænderne har besøgt tre forskellige steder. Derfra gik turen videre til Møn, og mandag kom de så til Lolland.

De lokale aktiviteter er lavet i samarbejde med Visit Lolland-Falster.
- Formålet med programmet er at fortælle positive historier om Danmark, og i år er temaet at bo på campingpladser, fortæller destinationschef i Visit Lolland-Falster, Brian Lindorf Hansen.

Og for de lokale turismefolk er der masser af potentiale i det hollandske marked.

- Holland er nummer tre eller fire på listen over de lande, vores turister kommer fra. Hollænderne er meget mobile, men de kender mest til den jyske vestkyst og Legoland. Det vil vi gerne kæmpe lidt imod, og vi forventer, at det vil få flere hollandske turister til Lolland-Falster i de kommende år.

- I øjeblikket har vi cirka 30.000 overnatninger fra det hollandske marked på et år, og det tal skal i hvert fald stige med 10 procent, lyder forventningen fra Brian Lindorf Hansen.

Under deres ophold på Lolland har de hollandske tv-folk blandt andet været i Knuthenborg og fordre aber og giraffer, men turen har også bragt dem forbi Østergård Vinmageri i Stokkemarke, en tur til Dodekalitten med rundvisning af Thomas Kadziola, der er manden bag de store stenfigurer, samt en overnatning fra mandag til tirsdag på Nysted Strand Camping.

I dag tirsdag byder programmet på en cykeltur langs kysten og videre gennem skoven, frokost ved Fuglsang og jordbærplukning et sted i nærområdet, oplyser Visit Lolland-Falsters destinationschef.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.

Læs også: Hollandsk tv-hold besøger Lolland-FalsterKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM SOMMER

Ifm. Hver fjerde dansker:… 21. oktober 2019 kl. 14.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

Annonce