cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Free/Colourbox, arkivfoto

Lokal nyt

Hundredevis af børnfamilier søger om julehjælp

Antallet af enlige forsørgere på Lolland-Falster, der søger om julehjælp hos Dansk Folkehjælp ser ud til at stige igen i år.
19. november 2020 kl. 08:20 Af Jakob Poulsen

Annonce

Hjælpeorganisationen Dansk Folkehjælp, med hovedkvarter på Brovejen i Nykøbing, har i en årrække hjulpet fattige og udsatte familier i Danmark med såkaldt julehjælp i form af lidt julemad til familien og gavekort til gaver til børnene.

De senere år er antallet af ansøgninger om julehjælp steget støt, også i Lolland og Guldborgsund kommuner. Og selvom vi p.t. kun er godt halvvejs gennem dette års ansøgningsperiode, tyder det allerede nu på, at antallet bliver endnu højere i år.

Dansk Folkehjælp har således pr. 18. november modtaget 243 ansøgninger i Guldborgsund Kommune og 204 i Lolland Kommune. Til sammenligning fik man sidste år ialt 307 ansøgninger i Guldborgsund Kommune og 254 i Lolland Kommune. Man kan søge i hele november måned.

Og kigger man yderligere et par år bagud, bliver det endnu tydeligere, at der er tale om en stigende tendens.
De aktuelle tal for i år er således allerede højere end tallene i 2017 og næsten på niveau med 2018, hvor Dansk Folkehjælp i alt fik 256 ansøgninger i Guldborgsund Kommune og 225 i Lolland Kommune.

Hos Dansk Folkehjælp peger generalsekretær Klaus Nørlem på corona-pandemien og den deraf følgende nedlukning som en del af forklaringen på de høje ansøgertal.

- Vi ved, at corona-pandemien og særligt nedlukningen har været ekstra svær for udsatte og fattige børnefamilier, der typisk er omgivet af mere komplekse hverdage, der ud over fattigdom kan være præget af sociale udfordringer som også påvirker børnene. Disse familier har ekstra hårdt brug for hjælp til at holde jul, men samtidig ved vi godt, at vi ikke kan hjælpe alle ansøgerne.

- Vi forventer i år et rekordhøjt ansøgertal - også fordi pandemien kan have medført en mindre gruppe af ny-fattige, som for første gang er i en situation, hvor behovet for julehjælp er til stede, siger han i en pressemeddelelse.

Dansk Folkehjælp opfordrer derfor både private og erhvervslivet til at støtte op om og bidrage økonomisk til organisationens julehjælp. Det er nemlig mængden af indsamlede midler, der i høj grad afgør, hvor mange af ansøgerne, der er penge til at give julehjælp til.

For overhovedet at kunne komme i betragtning til julehjælp skal man være enlig forsørger på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år. Ens ansøgning skal desuden godkendes af den kommune, man bor i. Det sker for at sikre, at det er de familier, der trænger mest, der får julehjælp.

Julehjælpen består i år af julemad og kolonialvarer til en værdi af 500 kroner samt et gavekort til en værdi af 1.000 kroner til indkøb af gaver til familiens børn.

Julehjælpen uddeles af Dansk Folkehjælps lokalafdelinger og frivillige.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce