cookie-og-privatlivspolitik
Selv om regeringen har skrottet Bredbåndspuljen i den kommende finanslov, har et flertal i Folketinget, ifølge Altinget, dog meldt ud, at de vil arbejde for at bevare puljen.

2

Billeder

Selv om regeringen har skrottet Bredbåndspuljen i den kommende finanslov, har et flertal i Folketinget, ifølge Altinget, dog meldt ud, at de vil arbejde for at bevare puljen.
Foto: Thomas Borberg/arkiv

Lokal nyt

Hurtigt internet kan rulles ud uden puljehjælp

- Den nye mobilteknologi kan man spændt vente på, hvordan det kommer til at blive. Det vil jo skabe nogle nye muligheder på det mobile bredbånd. Behovene er vidt forskellige fra borger til borger, og ønsket om bredbåndsforbindelser er også vidt forskellige.
24. september 2020 kl. 06:31 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

GULDBORGSUND Da regeringens Bredbåndspulje i december sidste år blev uddelt, var Guldborgsund Kommune i top over antallet af bredbåndsprojekter, der fik støtte til hurtigere internetforbindelser. Men i den seneste udmelding fra regeringen til næste års finanslov er puljen blevet skrottet.

Den beslutning har flere brancheorganisationer som eksempel Dansk Industri og Dansk Erhverv bakket op om. Lokalt har Bredbåndspuljen heller ikke været den største faktor i udrulningen af hurtigere internetforbindelser.

- Det, der har været den største effekt fra Bredbåndspuljen, har været den omtale, den har været med til at generere. Og derigennem også indirekte sætte skub på den udvikling, der har været. Men der er en god udvikling i gang også på markedsvilkår både på det jordbårne bredbåndsområde, men også på de trådløse, herunder de mobile, løsninger, fortæller Niels Kjærgaard, der er bredbåndskonsulent i Guldborgsund Kommune.

- For de husstande, der har fået støtte, har det jo haft en kæmpe indflydelse. Men vi mangler jo stadig nogle husstande for at være i mål, og der må vi læne os op ad markedskræfterne for at få løst de mangler. Det er herfra, den klart største investering kommer fra og ikke Bredbåndspuljen, fortsætter han.

Bredbåndspuljen har dog hjulpet med hurtigere udrulning nogle steder.

- Der er ingen tvivl om, at Bredbåndspuljen har været med til at fremskynde udviklingen i de områder, hvor markedskræfterne ikke kom forbi i første omgang. Samlet set er der dog en god og fornuftig udrulning i gang i vores kommune. Og der er også selskaber, der har sagt, at de vil dække hele kommunen, hvis man ønsker det, fortæller Niels Kjærgaard.

Til november vil TDC åbne for 5G på mobilnettet i Guldborgsund Kommune, mens Lolland Kommune må vente til december.

- Den nye mobilteknologi kan man spændt vente på, hvordan det kommer til at blive. Det vil jo skabe nogle nye muligheder på det mobile bredbånd, fortæller Niels Kjærgaard.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce