cookie-og-privatlivspolitik
Det er de hvide firkanter øverst i grafikken, der repræsenterer de to grunde, der måske skal bygges på.

3

Billeder

Det er de hvide firkanter øverst i grafikken, der repræsenterer de to grunde, der måske skal bygges på.
Foto: GeoDanmark

Lokal nyt

Huse allerede tegnet ind på kort

Ny sommerhusejer fik en overraskelse, da han så kort fra BBR-registret. - Havde jeg vist det, havde jeg ikke købt sommerhuset.
13. november 2019 kl. 17:10 Af Andreas Johansen

Annonce

MARIELYST - Jeg fik det ind ad døren her i sidste uge. Lad mig se, det må have været tirsdag 5. november. Da jeg så scroller ned, ser jeg, at der, udover de sædvanlige informationer, der er fra BBR-registret, er et kort over området med.

- På det kort studser jeg over, at der er indtegnet plads til de 10 sommerhuse, der jo, som bekendt, ikke er givet tilladelse til at bygge endnu. De er markeret med farven gul, der ifølge forklaringen på samme side betyder "Næsten sikker placering", fortæller Søren Højholm Sørensen.

Han satte for nylig sidste underskrift på en købsaftale på et sommerhus beliggende på Bøtølundvej, der løber hele Marielyst Feriepark rundt.

Folketidende er i besiddelse af kortet, der sidste tirsdag blev sendt til Søren Højholm Sørensen, og der er, ganske rigtigt, markeret 10 pladser på samme sted, som de store poolhuse eventuelt kommer til at ligge.

Søren Højholm Sørensen undrer sig:

- Jeg blev overrasket over, at man, inden der er drøftet noget, indlægger dem på de tekniske tegninger. På tidligere tegninger af lokalplaner har de ikke været tegnet ind med et "Næsten sikker placering" tilføjet, fortæller han.

Samme reaktion har Knud Brusgaard Nielsen, formand for grundejerforeningen Marielyst Ferieby.

- Vi undrer os over, at man på et BBR-kort har 10 huse liggende, der ikke eksisterer. Det ligger mere end i luften, at der er folk i Guldborgsund Kommune, der sidder med denne her sag, der har en forventning om, at det bare bliver godkendt. Men der er jo blevet indgivet 767 sider med indsigelser fra både private og virksomheder - alligevel er vores største frygt, at sagen bliver hastebehandlet henover hovederne på os, siger Knud Brusgaard Nielsen.

Men Guldborgsund Kommune maner til besindighed. Der er ikke noget odiøst i, at der indtegnes projekter, der endnu ikke er godkendt, på en tegning i BBR-registret, fortæller Ole Dittmer Andersen, leder af afdelingen for informatik i Guldborgsund Kommune.

- Informationerne her kommer fra byggesagen. Der er indsendt en byggesag, hvor der registreres kommende byggerier. Det handler ikke om, at det allerede er godkendt, siger han.

I den anden ende af handlen står Søren Højholm Sørensen og ønsker, at han havde set den opdaterede tegning noget før.

- Havde jeg vidst, de sommerhuse måske var på vej, havde jeg sat sommehuskøbet på pause og afventet, fortæller han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce