cookie-og-privatlivspolitik
Forsøger at huske borgerne på at betale i tide
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Husker borgere på gæld til kommunen

140 millioner har Lolland og Guldborgsund kommuner til gode hos borgerne.
09. december 2019 kl. 20:10 Af Margit Olsen

Annonce

Online oplysninger om, hvor mange penge borgerne skylder kommunen, er en henstilling til at få betalt i tide.

Nogen glemmer, at de skylder deres kommune penge. Regninger som dækker alt fra børnepasning, ejendomsskat, parkeringsbøder og bøden for den for sent aflevere biblioteksbog. Andre har måske simpelthen ikke pengene til at betale regningerne med.

I Lolland Kommune har man ved et opslag på kommunens hjemmeside forsøgt at få borgerne i kommunen til at huske på at betale det, som man eventuelt skylder kommunen i tide, inden det går galt.

- Inden vi begynder at benytte redskaber, som blandt andet inkasso og løntilbageholdelse, vil vi gerne minde folk om at huske at betale, siger kommunaldirektør Thomas Knudsen.

- Muligheden for at gå logge sig ind på siden "Mit Betalingsoverblik" kan hjælpe borgerne til at få et overblik over, om de skylder kommunen penge.

Borgerne i Lolland Kommune skylder små 70 millioner til kommunekassen. De største poster er tilbagebetalingspligtig hjælp og boligstøtte/lån, oplyser kommunaldirektøren.

- Vi håber med hjælpen til borgerne om at danne sig et overblik, at det vil få mange til at betale deres gæld, siger Thomas Knudsen, som tilføjer, at borgere, som ikke ser sig i stand til at betale hele deres gæld her og nu, er velkomne til at kontakte kommunen for en eventuel afdragsordning.

For at logge ind på Mit Betalingsoverblik skal man benytte NemID. Overblikket viser også, hvilke regninger som er betalt til kommunen tidligere.

I Guldborgsund Kommune er borgernes gæld til kommunekassen godt 70 millioner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce