Annonce
Lokal nyt

Indgår aftale om erhvervsaffald

Refa og Damifo A/S ser store muligheder i et samarbejde til gavn for det lokale erhvervsliv og den grønne omstilling. Fra venstre ses John Kaldahl, direktør for Damilo A/S, Poul-Henrik Pedersen, bestyrelsesformand for Refa, og Refas direktør, Mette Suhr Stoffregen. Foto: Refa

Fremover skal det være lettere for erhvervslivet på Lolland-Falster at komme af med affald til genanvendelse.

Det lokale affalds- og energiselskab Refa, der som bekendt er et interessentskab mellem Lolland og Guldborgsund kommuner, har netop indgået en samarbejdsaftale med virksomheden Damifo A/S, som skal sikre, at lokale erhvervsdrivende ikke behøver at tage udenfor landsdelen for at komme af med det såkaldte erhvervsaffald.

Aftalen betyder, at Damifo, som er en forkortelse af Dansk Miljøforbedring, rykker ind på Refas Miljøcenter Gerringe ved Rødby, hvor virksomheden med virkning fra 1. oktober har lejet et areal på ikke mindre end 77.000 kvadratmeter, der blandt andet omfatter det tidligere slamkomposteringsanlæg.

Her vil virksomheden både modtage rene affaldsfraktioner og tilbyde sortering af erhvervsaffald med henblik på genanvendelse, fremgår det af en pressemeddelelse fra Refa.

Som offentligt selskab må Refa ikke selv modtage erhvervsaffald hverken til sortering eller i rene affaldsfraktioner til genanvendelse, men det må Damifo, som er en privat virksomhed, gerne.

- Det er noget nær den perfekte løsning på et problem, som i mange år har stået i vejen for en optimal genanvendelse af affald fra erhvervslivet på Lolland-Falster, siger Refas bestyrelsesformand, Poul- Henrik Pedersen, der også er byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune, i pressemeddelelsen.

- For mig er der ingen tvivl om, at erhvervslivet på Sydhavsøerne hellere end gerne vil spille en rolle i den grønne omstilling og bidrage til øget genanvendelse. Vi har i flere år kunnet se, at det har været for vanskeligt at komme af med erhvervsaffald på grund at den gældende lovgivning.

- Med aftalen sikrer vi, at erhvervslivet på LollandFalster fortsat kan komme af med deres affald lokalt og på alle måder leve op til kravene om bedre sortering og øget genanvendelse, tilføjer han.

Refa og Damifo A/S har indgået en 10-årig lejekontrakt, der også omfatter mulighed for et driftssamarbejde om maskiner, udstyr og personale.

- Det er på alle måde en god aftale, som sikrer arbejdspladser og åbner nye perspektiver. Refa kan ikke ændre lovgivningen om erhvervsaffald, men ved at indgå et samarbejde med en privat virksomhed, kan vi skabe noget, der er gangbart og reelt bidrager til øget genanvendelse. Det kan vi kun være tilfredse med, siger Refas direktør, Mette Suhr Stoffregen, i pressemeddelelsen.

Damifo har i forvejen afdelinger i Vojens og Hedehusene, og virksomhedens direktør, John Kaldahl, glæder sig til det nye samarbejde.

- Ved at rykke ind på pladsen ved Rødby, kan vi spare erhvervslivet for en masse kørsel og sørge for, at en meget større del af erhvervsaffaldet fra Lolland-Falster rent faktisk bliver sorteret og genbrugt. Refa har adressen, og vi har ekspertisen. Siden 2014 har vi håndteret meget store mængder affald, som ellers ville være havnet på deponi, påpeger John Kaldahl i pressemeddelelsen.

Damifos indtog på Miljøcenter Gerringe vil også få et nyt teknologicenter, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Vi er født direkte ind i den cirkulære økonomi og arbejder på at udnytte tilgængelige ressourcer på en mere intelligent og bæredygtig måde, herunder udvikling af ny teknologi til affaldsbehandling og genanvendelse.

- Helt konkret har vi planer om etablering af et teknologicenter på Gerringe, som skal fremme genanvendelsen af problematisk affald, forklarer John Kaldahl

Han lægger i øvrigt ikke skjul på, at den geografiske placering tæt ved den kommende Femern Bælt-forbindelse har haft betydning for virksomhedens beslutning om at åbne en afdeling på Lolland.

- At drive virksomhed handler om at være relevant for kunderne. Ved at åbne en afdeling i Rødby, bliver vi meget tilgængelige og meget relevante ikke bare for erhvervslivet på LollandFalster, men også for det store Femern-projekt, siger John Kaldahl.

Det er området markeret med rødt, som Damifo A/S har lejet af Refa på Miljøcenter Gerringe. Foto: Refa
  • Refa og Damifo A/S ser store muligheder i et samarbejde til gavn for det lokale erhvervsliv og den grønne omstilling. Fra venstre ses John Kaldahl, direktør for Damilo A/S, Poul-Henrik Pedersen, bestyrelsesformand for Refa, og Refas direktør, Mette Suhr Stoffregen. Foto: Refa
  • Det er området markeret med rødt, som Damifo A/S har lejet af Refa på Miljøcenter Gerringe. Foto: Refa
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem