cookie-og-privatlivspolitik
Der var styr på det, da en landmand mandag eftermiddag satte ild til en frøgræsmark ved Søndermarksvej nær Søllested.

2

Billeder

Der var styr på det, da en landmand mandag eftermiddag satte ild til en frøgræsmark ved Søndermarksvej nær Søllested.
Foto: Lars Dalsig

Lokal nyt

Indsatsleder: Se efter, inden du ringer 112

Den kommende tid vil byde på mange afbrændinger af marker - det skal man ikke nødvendigvis ringe til 112 om.
13. juli 2020 kl. 21:26 Af David Arnholm

Annonce

SØLLESTED Ved 17.20-tiden mandag så en forbipasserende på længere afstand en røgsøjle nær en gård ved Søllested og slog alarm. Politiet kunne konstatere, at der er tilmeldt flere beboere på adressen, og rekvirerede en ambulance.

Men da indsatsleder Jens Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen nåede frem som den første, kunne han hurtigt afblæse alarmen.

- Det viser sig, at det er en lovlig afbrænding af en frøgræsmark. De havde sørget for brandbælter, og de havde selv en sprøjte. Det var helt, som det skulle være og blev afviklet efter bogen, fastslår han.

Jens Rasmussen forklarer, at det er lovligt at afbrænde frøgræsmarker, når man tager de nødvendige forholdregler. Og selvom han hellere kører en gang for meget end en for lidt, ærgrer han sig lidt over alarmen.

- Vi vil gerne have, at folk kører tættere på, før de anmelder og siger, det ser ud som om, der er ild i en gård.- og så viser det sig, der ikke er ild i gården, siger han og forudser, at der vil komme en del røgsøjler resten af måneden.

- Jeg kan forestille mig, at vi i de dage her - denne og næste uge - vil se en masse afbrændinger, så folk må meget gerne være lidt sikre. Man skal ikke bare ringe, når man ser en røgsøjle. Det er vigtigt, man lige tjekker op på, hvad der brænder. Men vi ser desværre flere gange om året, når frøgræsmarkerne høstes og efterfølgende afbrændes, at vi har udrykninger, der er forgæves, fortæller han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce