cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Teamleder Trine Kristoffersen gennemgik planen om nordlollandske sommerhuse for et helt pakket beboerhus.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Ingen sommerhuse på Nordlolland

Borgerprotester får Lolland Kommune til at ændre plan for nye sommerhusområder
13. september 2017 kl. 09:28 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

På et borgermøde i Bandholm tirsdag aften blev Lolland Kommune mødt med så massive protester mod planer om sommerhuse på Nordlolland, at man nu trækker den del af forslaget tilbage.

Efter borgermødet, der havde fyldt Svanevigcentret til sidste plads, gik formanden for klima-, miljø- og teknikudvalget, Henrik Høegh (V) og udvalgsmedlem Leo Christensen (L) sammen og blev enige om, at man indstiller, at de tre nye sommerhusområder bliver droppet.

Inden da havde flere borgere gjort politikerne opmærksomme på flere massive fejl i planerne, der skulle sikre 114 hektar til sommerhuse ved Blans og Reersnæs. Et af de tre Nordlollandske områder var placeret i et naturbeskyttelsesområde og dele af et andet ofte oversvømmet.

- Men det her handler mere om de ændringer, vi kunne lave i planerne for Nordlolland. Modstanden var så massiv, af det ikke giver mening at fortsætte den del af projektet, og derfor dropper vi den, siger Henrik Høegh.

Han roser borgerne for hurtigt at have reageret på planen, og for at møde velforberedt op til borgermødet.

Lolland Kommune har fortsat planer om to nye sommerhusområder ved Kramnitse og Dannemare, og de bliver ikke berørt af disse ændringer.

Læs mere om de nye sommerhusområder i artiklerne "Det er gået for stærkt", Fuldt hus til mødet", "Turister foran hospice" og "Bandholm bakker op om sommerhusplaner" i onsdagens udgave af Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce