cookie-og-privatlivspolitik
2017-05-29-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Østerbrogade 57, Nykøbing.
To forældrepar er utilfredse med Idestrup Privatskole, hvor deres børn har gået
Katrine og Casper Christensen (forrest) er forældrene til Sander, og Nanna Mørk er mor til Willads. Begge drenge blev bedt om at forlade Idestrup Privatskole, inden deres første skoleår var omme.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Ingen støtte til Sander og Willads på Idestrup Privatskole

To drenge med særlige behov blev smidt ud af børnehaveklassen
21. september 2017 kl. 14:58 Af Birgitte Grønning

Annonce

De to seksårige venner Sander Christensen og Willads Mørk begyndte i 0. klasse på Idestrup Privatskole sidste sommer. Men inden skoleåret var omme, måtte deres forældre finde nye skoler til deres sønner, for drengene blev smidt ud.

- Havde vi bare vidst fra begyndelsen, at skolen ikke mente det, når de sagde, at de sagtens kunne rumme vores drenge, havde vi sparet mange tårer og bekymringer, fortæller Nanna Mørk, der er mor til Willads.

Hendes søn er påvirket af skader, han har fra fødslen.

- Willads har et stort temperament, og han snor folk om sin lillefinger, hvis han får lov. Han har brug for faste rammer og klare budskaber, for at han hører efter, forklarer Nanna Mørk.

Det samme gælder Casper og Katrine Christensens søn, Sander, som er for tidligt født og beskrives som sensitiv.

- Sander har en motorvej af sanseindtryk kørende i sit hoved, og derfor har han brug for voksne, der sætter en tydelig ramme for ham. Det har vi vidst siden hans børnehaveår, og vi har fra begyndelsen meldt det ud til skolen. Der fik vi at vide, at det slet ikke var noget problem, og at de havde gode erfaringer med at rumme børn med tilsvarende udfordringer, fortæller Casper Christensen.

Formand for Idestrup Privatskoles bestyrelse Jacob Pfeffer afviser at svare på den kritik, forældrene til Sander og Willads rejser.

- Jeg må på grund af min tavshedspligt ikke kommentere en elevsag i pressen. Ej heller, selv om jeg gerne ville, siger Jacob Pfeffer.

Men han vil gerne fortælle, hvordan skolen generelt forholder sig til børn med behov for særlig støtte i undervisningen.

Da Idestrup Privatskole blev stiftet i 2011, var det med budskabet om, at den ville være “byens skole”. Gælder det også for Idestrups børn med særlige behov?

- Ja, det gør det. Vi er byens skole. Men vi har ikke kompetencer til at oprette specialundervisningsklasser, og det må vi heller ikke ifølge lovgivningen for privat- og friskoler. Vi skal varetage alle vores børns tarv, og det betyder, at de børn, der kan indgå i en normal social og faglig sammenhæng, kan gå på skolen, siger Jacob Pfeffer.

Læs flere kommentarer fra Jacob Pfeffer og om forældrenes samarbejde med “Pædagogisk Forebyggelse og Indsats” i torsdagens udgave af Folketidende, hvor du også finder artiklen ”Særligt tilsyn med privatskole”, der handler om at, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har udtaget Idestrup Privatskole og 10 andre friskoler til et særligt tilsyn med fokus på “frihed og folkestyre”.

Klik her for at læse Folketidende på PC
Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce