cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Ingen synlige fejl på altan før voldsom ulykke med unge

Der var ingen synlige fejl på en altan, der i sommer styrtede ned på Hammerlodden i Nykøbing , fastslår rapport.
06. oktober 2016 kl. 21:01 Af Ritzau og Margit Olsen

Annonce
FAKTA
Som konsekvens af ulykken med den nedstyrede altan på Hammerlodden i Nykøbing samt kollaps af bygninger andre steder i landet har Statens Byggeforskningsinstitut sammen med Byggescentrum taget initiativ til et informationsmøde for rådgivere, bygherrer, bygningsejere, bygningssagkyndige, byggesagsbehandlere, udførende og alle andre, der vil blive klogere på både årsager til og forebyggelse af bygningskollaps.

En ulykke i juli, hvor seks unge kom til skade, da en altan styrtede ned på Hammerlodden i Nykøbing , kunne ikke være forebygget med almindeligt eftersyn.

Der var ingen synlige fejl på altanen, slår en rapport fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) fast ifølge TV Øst.

De seks unge, der stod på altanen, da den styrtede ned blev kvæstet, og en 20-årig kvinde lå i koma i en hel måned efter ulykken.

Men ulykken kunne ikke være forebygget med et almindeligt eftersyn af altanen, slår en rapport fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) fast.

Der var ingen synlige fejl på altanen, og derfor kunne ejeren heller ikke have forudset ulykken, står der ifølge TV Øst i rapporten.

Altanen er bygget i 1946, og SBi vurderer, at der kan være flere altaner, som er bygget på samme måde, har samme usynlige fejl og som derfor også er i fare for at styrte sammen.

Men det problem har de løst i bygningen i Nykøbing.

- Vi rev alle altaner ned kort efter ulykken for at forhindre, at det nogensinde skulle ske igen, fortæller bygningens ejer, John Jensen, til TV Øst.

Altanen, der styrtede sammen under de unge, var lavet af en armeret betonplade, som blev båret af en række udliggerjern indstøbt i betonen.

Undersøgelsen fra SBi viser, at udliggerjernene ikke var møre i betonen under selve altanen, men i stedet der, hvor de gik ind i husmuren.

Det nedbrudte jern gjorde, at altanen ikke havde den fornødne bæreevne for at holde altanen og vægten fra de seks unge oppe.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce