cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lokal nyt

Italienske arbejdere opfordres til ikke at rejse

Indtil 6. marts har konsortiet bag byggeriet af den nye Storstrømsbro opfordret medarbejdere fra Italien til ikke at rejse hjem på besøg.
28. februar 2020 kl. 08:36 Af Margit Olsen

Annonce

De omkring 80 italienere, som er i arbejde med byggeriet af den nye Storstrømsbro, har fået besked på, at de ikke bør tage en tur hjem til Italien. Og deres kollegaer som er hjemme på besøg i støvlelandet, må ikke komme til Danmark før tidligst 6. marts.

Tiltaget for at forebygge spredningen af coronavirus belv taget i tirsdags, fortæller Carlotta Magni, HR Business Partner i hos Itinera, der er en del af konsortiet Storstrøms Bridge Joint Venture til TV 2 Øst.

- Vi har fået et direktiv fra hovedkontoret hos Itinera i Italien, som siger, at rejser til og fra Italien er suspenderet. Derfor har vi sendt en mail ud til alle vores medarbejdere, at ind til 6. marts skal man undgå rejser til Italien.

Ud af de omkring 300 personer, som i øjeblikket arbejder byggeriet af den nye Storstrømsbro, er omkring de 80 italienere, som af og til er hjemme på besøg.

- Der er nogle som har familie i Italien, som rejser ofte – det må de ikke ind til den 6. marts. Det bliver mødt med forståelse, men nogle ser det også som en voldsom reaktion på den her situation, forklarer Carlotta Magni, som dog oplyser, at i særlige tilfælde får de italienske medarbejdere lov til at rejse hjem.

Det er ikke sådan, at de italienske arbejdere bliver kontrolleret om de rejser mellem Danmark og Italien. Hvis de vælger at rejse trods opfordringen, sker det på eget ansvar.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce