cookie-og-privatlivspolitik
Alle husker Ruth Carmen Schmidt Hildebrandt som en nydelig dame. Ved hendes side et foto af ægtefællen Egon Albert Viggo Hildebrandt, der døde i 1988.

6

Billeder

Alle husker Ruth Carmen Schmidt Hildebrandt som en nydelig dame. Ved hendes side et foto af ægtefællen Egon Albert Viggo Hildebrandt, der døde i 1988.
Foto: Privatfoto fotograferet af Jan Knudsen

Lokal nyt

Jagt på arvinger i Vestenskov og Nakskov

Lårsvingeren fra Lolland er en del af DR-serien "Forsvundne arvinger", som sendes mandag aften.
19. april 2021 kl. 06:27 Af Lise Ravnkilde

NAKSKOV Sidst på sommeren 2020 gik tv-vært Mette Frisk hjulpet af arkivar Adam Jon Kronegh på jagt efter arvinger til Ruth Carmen Schmidt Hildebrandt, der som 88-årig døde alene i sit hus i Vestenskov.

I det fineste solskinsvejr og med masser af flotte billeder fra området besøgte Mette Frisk og holdet bag tv-programmet "Forsvundne arvinger" det vestlige Lolland.

Eftersøgningen begyndte hos en nabo og kom via sognepræst Henrik Gade Jensen videre til de andre naboer på vejen.

Henrik Gade Jensen var utrolig glad for at blive kontaktet af DR. Det var ham, der havde begravet Ruth Carmen Schmidt Hildebrandt fra Vestenskov Kirke, og da hun døde alene, havde han måttet researche en del for at kunne give hende en fuld begravelse med en personlig tale.

Talen gav han til Mette Frisk, så hun kunne bruge den i sine undersøgelser om Ruths baggrund.

Annonce

Henrik Gade Jensen har endnu ikke set programmet, så han er spændt.

- Jeg glæder mig utroligt til at se udsendelsen. Tv-holdet var her i to dage, men man ved jo aldrig, hvor meget der kommer med, fortæller han.

For tv-værten var det en fantastisk oplevelse at møde det stærke naboskab i Vestenskov.

- Selv om der er flere hundrede meter mellem husene, kender de hinanden allesammen, det er en stor kontrast til at ende sine dage i en opgang i København, hvor du måske ikke engang kender naboen, fortæller Mette Frisk.


Fra Humlebæk til Horslunde

Det var naboerne på Rårup Mark, der hjalp hende i gang med historien om Ruth Carmen Schmidt Hildebrandts liv. Det er blevet til afsnittet "Lårsvingeren fra Lolland" i programrækken "Forsvundne arvinger".

Annonce

Ruth Carmen Schmidt Hildebrandt kom oprindeligt fra København, hvor hun havde en karriere som danser på blandt andet Nørrebro Teater. I 1961 blev hun gift med Egon Albert Viggo Hildebrandt, og parret flyttede til Maribo og et arbejde hos entreprenør Roland Pisczek i Sakskøbing, Ruth som rengøringsdame på kontoret.

Senere flyttede parret til Sakskøbing, og senere igen købte Ruth hus i Vestenskov, hvor hun boede til sin død i februar sidste år. Egon døde i 1988.


Mistede kontakten

Jagten på efterkommere til Ruth Carmen Schmidt Hildebrandt kom rundt forskellige steder i Danmark, men flere spor førte til Nakskov.

Et af sporene ledte til Flemming Hildebrandt i Søhusene.

Egon Hildebrandt blev far til Flemming, inden han mødte Ruth. Mens Egon levede, boede Flemming Hildebrandt i København og Humlebæk.

Annonce

- Vi var hernede en gang imellem og spise frokoster, og de kom til København på besøg, men efter min far døde, ebbede forbindelsen ud, fortæller han.

Da Flemming Hildebrandt gik på pension, byttede han og hustruen ejerlejligheden i Humlebæk ud med et hus i Horslunde. Det var lidt tilfældigt, at de havnede på Lolland. Sammen med sin hustru kørte han rundt på Sjælland og øerne og ledte efter et hus, det fandt de i Horslunde.

Da Flemmings hustru blev syg, rykkede parret til et rækkehus i Søhusene, og her er Flemming blevet boende efter sin kones død.

I 2005, hvor han flyttede til Lolland, tog han igen kontakt til Ruth, og de så hinanden jævnligt indtil 2016.

- Der trak hun sig tilbage. Hun begyndte at blive indelukket, og så mistede vi kontakten igen, fortæller Flemming Hildebrandt.

Annonce

Han fik et chok, da DR henvendte sig og fortalte, at Ruth var død.


Udvikler sig anderledes

Flemming Hildebrandt var ikke så meget i tvivl om, at han gerne ville være med i programmet. Og han er glad for, at han deltog. Han har allerede set udsendelsen, men hvordan den ender, må ikke afsløres, før udsendelsen bliver sendt.

Der er ellers flere naboer, der har forsøgt at udfritte ham.

- Jeg har sagt, at de ikke får noget at vide, de må se udsendelsen, griner han.

Og det er et afsnit af "Forsvundne arvinger", der udvikler sig anderledes end normalt.

Annonce

- Der sker nogle ting undervejs, der gør, at tingene tager en drejning, som vi ikke har oplevet før. Mere vil jeg ikke røbe på forhånd, fortæller Mette Frisk.

Hvordan arvesagen ender, kan man se på mandag aften på DR 1.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE