Annonce
Lokal nyt

Jagt på arvinger i Vestenskov og Nakskov

Alle husker Ruth Carmen Schmidt Hildebrandt som en nydelig dame. Ved hendes side et foto af ægtefællen Egon Albert Viggo Hildebrandt, der døde i 1988. Foto: Privatfoto fotograferet af Jan Knudsen

Lårsvingeren fra Lolland er en del af DR-serien "Forsvundne arvinger", som sendes mandag aften.

NAKSKOV Sidst på sommeren 2020 gik tv-vært Mette Frisk hjulpet af arkivar Adam Jon Kronegh på jagt efter arvinger til Ruth Carmen Schmidt Hildebrandt, der som 88-årig døde alene i sit hus i Vestenskov.

I det fineste solskinsvejr og med masser af flotte billeder fra området besøgte Mette Frisk og holdet bag tv-programmet "Forsvundne arvinger" det vestlige Lolland.

Eftersøgningen begyndte hos en nabo og kom via sognepræst Henrik Gade Jensen videre til de andre naboer på vejen.

Henrik Gade Jensen var utrolig glad for at blive kontaktet af DR. Det var ham, der havde begravet Ruth Carmen Schmidt Hildebrandt fra Vestenskov Kirke, og da hun døde alene, havde han måttet researche en del for at kunne give hende en fuld begravelse med en personlig tale.

Talen gav han til Mette Frisk, så hun kunne bruge den i sine undersøgelser om Ruths baggrund.

Henrik Gade Jensen har endnu ikke set programmet, så han er spændt.

- Jeg glæder mig utroligt til at se udsendelsen. Tv-holdet var her i to dage, men man ved jo aldrig, hvor meget der kommer med, fortæller han.

For tv-værten var det en fantastisk oplevelse at møde det stærke naboskab i Vestenskov.

- Selv om der er flere hundrede meter mellem husene, kender de hinanden allesammen, det er en stor kontrast til at ende sine dage i en opgang i København, hvor du måske ikke engang kender naboen, fortæller Mette Frisk.

Inden Ruth Carmen Schmidt Hildebrandt flyttede til Lolland, var hun danser. "Lårsvinger" kaldte hun det selv. Foto: Privat

Fra Humlebæk til Horslunde

Det var naboerne på Rårup Mark, der hjalp hende i gang med historien om Ruth Carmen Schmidt Hildebrandts liv. Det er blevet til afsnittet "Lårsvingeren fra Lolland" i programrækken "Forsvundne arvinger".

Ruth Carmen Schmidt Hildebrandt kom oprindeligt fra København, hvor hun havde en karriere som danser på blandt andet Nørrebro Teater. I 1961 blev hun gift med Egon Albert Viggo Hildebrandt, og parret flyttede til Maribo og et arbejde hos entreprenør Roland Pisczek i Sakskøbing, Ruth som rengøringsdame på kontoret.

Senere flyttede parret til Sakskøbing, og senere igen købte Ruth hus i Vestenskov, hvor hun boede til sin død i februar sidste år. Egon døde i 1988.

Da holdet bag "Forsvundne arvinger" besøgte Vestenskov Kirke, snuppede sognepræst Henrik Gade Jensen dette billede, fra venstre: tilrettelægger Kirsten Langkjær Fårup, fotograf Kasper Borg Rabøl, tilrettelægger Freja Gyldendal Amby og vært Mette Frisk. Foto: Henrik Gade Jensen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Mistede kontakten

Jagten på efterkommere til Ruth Carmen Schmidt Hildebrandt kom rundt forskellige steder i Danmark, men flere spor førte til Nakskov.

Et af sporene ledte til Flemming Hildebrandt i Søhusene.

Egon Hildebrandt blev far til Flemming, inden han mødte Ruth. Mens Egon levede, boede Flemming Hildebrandt i København og Humlebæk.

- Vi var hernede en gang imellem og spise frokoster, og de kom til København på besøg, men efter min far døde, ebbede forbindelsen ud, fortæller han.

Da Flemming Hildebrandt gik på pension, byttede han og hustruen ejerlejligheden i Humlebæk ud med et hus i Horslunde. Det var lidt tilfældigt, at de havnede på Lolland. Sammen med sin hustru kørte han rundt på Sjælland og øerne og ledte efter et hus, det fandt de i Horslunde.

Da Flemmings hustru blev syg, rykkede parret til et rækkehus i Søhusene, og her er Flemming blevet boende efter sin kones død.

I 2005, hvor han flyttede til Lolland, tog han igen kontakt til Ruth, og de så hinanden jævnligt indtil 2016.

- Der trak hun sig tilbage. Hun begyndte at blive indelukket, og så mistede vi kontakten igen, fortæller Flemming Hildebrandt.

Han fik et chok, da DR henvendte sig og fortalte, at Ruth var død.

De sidste år Ruth Carmen Schmidt Hildebrandt levede, trak hun sig mere og mere tilbage. Derfor kom det som et chok for Flemming Hildebrandt i Nakskov, da DR kontaktede ham i forbindelse med tv-programmet "Forsvundne arvinger". Foto: Jan Knudsen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Udvikler sig anderledes

Flemming Hildebrandt var ikke så meget i tvivl om, at han gerne ville være med i programmet. Og han er glad for, at han deltog. Han har allerede set udsendelsen, men hvordan den ender, må ikke afsløres, før udsendelsen bliver sendt.

Der er ellers flere naboer, der har forsøgt at udfritte ham.

- Jeg har sagt, at de ikke får noget at vide, de må se udsendelsen, griner han.

Og det er et afsnit af "Forsvundne arvinger", der udvikler sig anderledes end normalt.

- Der sker nogle ting undervejs, der gør, at tingene tager en drejning, som vi ikke har oplevet før. Mere vil jeg ikke røbe på forhånd, fortæller Mette Frisk.

Hvordan arvesagen ender, kan man se på mandag aften på DR 1.

Vært på tv-programmet "Forsvundne arvinger" Mette Frisk var imponeret af det stærke nabosammenhold i Vestenskov. Her sammen med arkivar Adam Jon Kronegh. Foto: Jeppe Gudmundsen-Holmgreen
Ruth Carmen Schmidt Hildebrandt som 22-årig. Foto: Privat
  • Alle husker Ruth Carmen Schmidt Hildebrandt som en nydelig dame. Ved hendes side et foto af ægtefællen Egon Albert Viggo Hildebrandt, der døde i 1988. Foto: Privatfoto fotograferet af Jan Knudsen
  • foto_no_exif (71)1
    Inden Ruth Carmen Schmidt Hildebrandt flyttede til Lolland, var hun danser. "Lårsvinger" kaldte hun det selv. Foto: Privat
  • Da holdet bag "Forsvundne arvinger" besøgte Vestenskov Kirke, snuppede sognepræst Henrik Gade Jensen dette billede, fra venstre: tilrettelægger Kirsten Langkjær Fårup, fotograf Kasper Borg Rabøl, tilrettelægger Freja Gyldendal Amby og vært Mette Frisk. Foto: Henrik Gade Jensen
  • De sidste år Ruth Carmen Schmidt Hildebrandt levede, trak hun sig mere og mere tilbage. Derfor kom det som et chok for Flemming Hildebrandt i Nakskov, da DR kontaktede ham i forbindelse med tv-programmet "Forsvundne arvinger". Foto: Jan Knudsen
  • Vært på tv-programmet "Forsvundne arvinger" Mette Frisk var imponeret af det stærke nabosammenhold i Vestenskov. Her sammen med arkivar Adam Jon Kronegh. Foto: Jeppe Gudmundsen-Holmgreen
  • Ruth Carmen Schmidt Hildebrandt som 22-årig. Foto: Privat
Annonce
Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op