cookie-og-privatlivspolitik
I Klosterkirken i Nykøbing vil man blandt andet holde gudstjenester for de mindste 23. december i stedet for den 24. som normalt.
I Klosterkirken i Nykøbing vil man blandt andet holde gudstjenester for de mindste 23. december i stedet for den 24. som normalt.
Foto: Arkivfoto

Lokal nyt

Julegudstjenester får bookingsystem

I kirken kigger man allerede frem mod julegudstjenesterne, der i år med de nye coronaretningslinjer bliver en lidt anderledes affære.
25. september 2020 kl. 17:00 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

NYKØBING Med årets konfirmationer i hus, nogle måneder senere end sædvanligt grundet udbruddet af coronavirus, kigger man i kirkerne nu fremad mod den næste store begivenhed, nemlig julen, der traditionelt byder på fyldte kirker.

- Vi tænker, at der kommer nogle tilsvarende begrænsninger som ved konfirmationerne, siger provst for Falster Provsti, Michael Fagerlund.

- Det, vi i første omgang planlægger, bliver lidt forskelligt i Klosterkirken, Nordre Kirke og Lindeskovkirken. Men i udgangspunktet bliver der holdt mange flere gudstjenester. I Klosterkirken skærer man ned på salmerne til tre, så der er plads til en ekstra gudstjeneste. Og så bliver der holdt børnegudstjenester lillejuleaften, fortsætter han.

Derudover arbejder man også på at lave et bookingsystem, så folk ikke skal gå i kirke forgæves.

- Og så kan vi forhåbentlig få fordelt dem, der gerne vil i kirke. Det har vi ikke udviklet på endnu, men der bliver noget, som sikkert bliver netbaseret, og hvor man kan ringe ind til kirkekontoret, fortæller Michael Fagerlund.

Julen er den tid, hvor der er flest i kirken.

- Det er jo en udfordring, for der plejer at være rigtig mange i kirke. I Klosterkirken kan man være 400, men vi må så ikke være mere end 100. Det lægger jo et vist pres på, hvordan vi afvikler. Der er jo også en udfordring på personalesiden med organister og kirketjenere, der skal have rigtig mange tjenester, så vi er ved at slå de første streger til en model, men vi er ikke i hus endnu, fortæller Michael Fagerlund.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce