cookie-og-privatlivspolitik
Der ventes flere ansøgninger til julehjælp i år end tidligere. Arkivfoto
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lokal nyt

Julehjælp: Organisationer forventer flere ansøgninger end tidligere

OPDATERET 14.40: Dansk Folkehjælp - Forhøjet børnetilskud til fattige børnefamilier kommer først efter jul.
17. oktober 2019 kl. 10:17 Af Citathistorie

Annonce

Julen er for de fleste en højtid, man glæder sig til. Desværre er det også en højtid, hvor mange enlige forsørgere og mennesker uden for arbejdsmarkedet frygter den økonomiske test, som højtiden også kan være.

Heldigvis er der flere hjælpeorganisationer, der kan træde til, hvis man skulle være presset på sin økonomi. Det er dog ikke alle, der får julehjælpen, da der for det meste er flere ansøgere, end hjælpeorganisationerne har råd til at hjælpe, og i år bliver efter alt at dømme ikke nogen undtagelse. Det skriver Fagbladet 3F.

Den 8. oktober åbnede Mødrehjælpen op for ansøgninger til julehjælp.

Sidste år modtog Mødrehjælpen knap 8.500 ansøgninger fra forældre, hvis økonomi var meget presset op til julen.

- Vores midler rækker desværre ikke til alle, der ansøger om vores julehjælp. Men igen i år håber vi på velvillig støtte fra de mange danskere, virksomheder og fonde, der plejer at give bidrag til vores indsamling. På den måde kan vi sikre, at hjælpen når frem til de familier, der har allermest brug for den, siger Ninna Thomsen, direktør for Mødrehjælpen til Fagbladet 3F.

Dansk Folkehjælp åbner for ansøgninger til julehjælp den 1. november. Her er man også overbevist om, at man får flere ansøgninger end tidligere.

- Vi har en lang række andre ting, man kan søge. For eksempel feriehjælp og konfirmationshjælp. Her ser vi en tendens til, at vi får omkring 10 procent flere ansøgninger end de sidste par år. Derfor regner vi med at se samme tendens til ansøgninger om julehjælp, siger Klaus Nørlem, direktør for Dansk Folkehjælp.

Der er ellers grund til optimisme, da der i september blev indgået en politisk aftale, som skal hjælpe fattige børnefamilier med et midlertidigt økonomisk tilskud. Det er en god ting, mener Klaus Nørlem, men det kommer bare ikke til at hjælpe endnu.

- Jeg ser de midlertidigt forhøjede tilskud til børnefamilier som en god start, men jeg tror ikke, vi kommer til at kunne mærke det på antal ansøgere i år. Midlerne er først til rådighed i det nye år. Når man sidder der som enlig forsørger, der vil give sine børn en god jul, så kan man jo ikke vente indtil da, siger Klaus Nørlem.

I 2018 havde 60 procent af ansøgerne hos Dansk Folkehjælp haft ufaglært arbejde, og mere end hver anden ansøger havde været udenfor arbejdsmarkedet i tre år eller længereKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce