cookie-og-privatlivspolitik
Nyk-F.04-12-10. Foto Claus Hansen. ¬ Julemarked i Tyskland. ¬ Rostock, Stralsund, Greifwald, Warnemunde.
Der er noget at se på i byer som Rostock op til jul.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Juletrafikken sydpå skudt i gang

Den forgangne weekend bød på en særligt travl lørdag. Og sådan bliver de kommende weekender formentlig også, meddeler Scandlines.
03. december 2019 kl. 06:50 Af Andreas Johansen

Annonce

Mange danskere har fået øjnene op for de overdådige tyske julemarkeder, der i ugerne frem mod juleaftensdag dominerer markedspladser og torve i selv de mindste byer i de nordtyske provinser.

Og forkærligheden for julemarkederne giver travlhed flere steder. Både på veje og hoteller, men i særdeleshed på færgerne, der sejler i pendulfart mellem Lolland-Falster og Tyskland.

Anette Ustrup Svendsen, kommunikationschef hos Scandlines i Danmark, fortæller, at der hvert år i december opstår et stort tryk på færgerne, når mange danskere gerne vil sydpå i weekenderne.

- Det er rigtigt, at der her i starten af december, hvor julemarkederne i Tyskland er kommet godt i gang har vi en helt anden form for højsæson. Det er blevet rigtig stort – især for vores buskunder – og hvis ikke man allerede har prøvet det, er det en oplevelse, jeg klart kan anbefale, sådan at tage på julemarked i Tyskland, fortæller Anette Ustrup Svendsen.

- Danskerne har virkelig fået øjnene op for de her julemarkeder i Nordtyskland. Alle tyske byer med respekt for sig selv har et marked, og det koster ikke tilnærmelsesvis det samme at købe en kop gløgg i Tyskland, som det gør i Danmark, forklarer Anette Ustrup Svendsen.

Samme tendens oplever de på julemarkederne i større byer som Rostock. Her er danskerne flittige gæster – kun overgået af vores svenske naboer.

- Jeg har ikke de nøjagtige tal, men jeg kan fortælle, at overnatninger fra danskere er steget med 2,7 procent mellem 2017 og 2018. Men der er rigtig mange danskere, der tager en endagstur uden overnatning, så stigningen er nok endnu større, siger Kristine Gütschow, der arbejder i marketingsafdelingen i Rostock Turistinformation.

Hun oplever de danske turister som venlige, åbne og fleksible, fortæller hun.

- Vi har guidede ture på svensk og engelsk, men ingen på dansk. De klarer sig selv, siger Kristine Gütschow, fra marketingsafdelingen i Rostock Turistinformation.

Tilbage på færgen har kommunikationschef hos Scandlines i Danmark, Anette Ustrup Svendsen, et godt råd til de, der gerne vil ned og drikke varm vin og kigge på julekugler:

- I bund og grund vil jeg bare opfordre folk til at prøve det. Der er stadig plads til dem, der vil ned og prøve det af her hos os, og vi sejler hele døgnet, slutter Anette Ustrup Svendsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce