Annonce
Lokal nyt

Jutlandia-bog om lokal sygeplejerske solgt til filmatisering

Edith Nybo Jacobsen blev født i 1922 og voksede op på Volshave Andelsmejeri ved Søllested, hvor hendes far var mejeribestyrer. Efter tiden på "Jutlandia" flyttede hun med sin mand til Ærø. Hun døde i 2001. Foto: Billede fra bogen "Jutlandia - krig, kald & kærlighed"

Beretningen om Edith Nybo Jacobsen og de øvrige "Jutlandia"-sygeplejersker har udsigt til at blive filmatiseret.

SØLLESTED Historien om sygeplejersken Edith Nybo Jacobsen fra Søllested, der gjorde tjeneste på hospitalsskibet "Jutlandia" under koreakrigen, har nu udsigt til at blive filmatiseret.

Som omtalt i Folketidende for nylig så er Edith Nybo Jacobsens dagbog om tiden på "Jutlandia" i 1953 et af elementerne i den nyligt udkomne bog "Jutlandia - Krig, kald og kærlighed" af forfatteren Helle Juhl. Bogen beretter om de danske sygeplejersker, der ydede humanitær bistand under korea-krigen på hospitalsskibet "Jutlandia" fra 1951-53.

Her gjorde sygeplejerskerne en kolossal forskel for tusindvis af krigsofre, men deres rolle i krigen og på skibet er ikke tidligere blevet beskrevet.

Det retter bogen op på og giver læseren et unik indblik i livet ombord på det flydende hospital, både hvad angår krigens rædsler og kaldet til sygeplejegerningen.

Nu har Helle Juhl indgået en options- og filmatiseringsaftale med producer Caroline Blanco og skuespiller og præst Helene Reingaard Neumann.

Caroline Blanco har senest produceret den prisvindende spillefilm "Dronningen" af May el-Toukhy, samt TV2's anmelderroste tv-serie "Efterforskningen" skrevet og instrueret af Tobias Lindholm.

De glemte heltinder

Helene Reingaard Neumann har blandt andet spillet med i Thomas Vinterbergs Oscar- og Baftavindende film "Druk" og tidligere i filmene "Kollektivet" og "Submarino".

- Jutlandia er historien om unge danske kvinder, der gik forrest, gjorde oprør i en mandsdomineret virkelighed og ændrede nødhjælpen for civile i verdens krigszoner for altid. Det er de glemte heltinders historie. Helle Juhls bog fortæller den autentiske beretning om Jutlandia-besætningens oplevelser, relationer og indsats i Korea, og det er vigtigt for os, at beretningen har greb i virkeligheden.

- Det er en stærk og rørende fortælling vi glæder os til at bringe til live. Både som et minde fra en svunden tid, men i lige så høj grad som et bevis på hvilken afgørende forskel stædighed og næstekærlighed kan gøre i verden. Dengang som nu, siger Helene Reingaard Neumann og Caroline Blanco i en pressemeddelelse.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at så professionelle filmskabere kan se filmmuligheder i min bog, og ser frem til at samarbejde med dem. Det havde jeg aldrig drømt om! Desuden glæder det mig, at de pårørende til bogens to dagbogsskribenter også ser frem til engang at se de gæve Jutlandia-sygeplejerskers historie udfoldet på film. Det betyder meget for mig, idet de har en stor andel i bogen, siger Helle Juhl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To forskellige dagbøger

Sideløbende med uddragene fra Edith Nybo Jacobsens dagbog er der i den nye bog om "Jutlandia" også uddrag fra operationssygeplejerske Gyde Kjestine Rudbecks dagbog.

Læs også artiklen: "Sygeplejersken fra Søllested drog med "Jutlandia" til en fjern krig"

Det er selskaberne Outline Film ApS og Show me the money ApS, der har købt filmatiseringsrettighederne til Helles Juhls bog.

  • Edith Nybo Jacobsen blev født i 1922 og voksede op på Volshave Andelsmejeri ved Søllested, hvor hendes far var mejeribestyrer. Efter tiden på "Jutlandia" flyttede hun med sin mand til Ærø. Hun døde i 2001. Foto: Billede fra bogen "Jutlandia - krig, kald & kærlighed"
Annonce
Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget