cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: /ritzau/AP/Elise Amendola

Lokal nyt

Kampen om seerne skærper til

Disney, Apple og Facebook vil skabe krig på markedet for internet tv.
08. marts 2018 kl. 13:16

Annonce

Kampen om de mange streamingkunder skærper til. Flere af de store tjenester som Viaplay, TV 2 Play og Netflix opruster i Danmark med massive investeringer, mens nye streamingtjenester melder deres ankomst med rekordlave priser. Det skriver Finans.

For få dage siden gik den amerikanske mediekæmpe NBC Universal ind i Danmark med streamingtjenesten, Hayu, som satser på reality-tv til en pris på 49 kr./mdr.

I 2019 vil Disney lancere sin egen tjeneste, ligesom Apple og Facebook er også på vej ind på markedet. Begge med investeringer i originalt indhold på ca. 1 mia. dollars i 2018.

Konkurrencen er nu så hård, at et da vil komme under prispres de kommende år, vurderer insigt director i mediebureauet IUM, Thomas Hefting, der netop har lavet en stor analyse af det danske marked.

- Det virker uundgåeligt, at det nuværende prisniveau for streamingtjenester bliver presset, når flere udenlandske udbydere går ind i Danmark, og konkurrencen om medieforbrugerne bliver intensiveret. Vi får et meget konkurrencepræget marked, som vi kender det fra tv-markedet, siger han til Finans.

NBC Universal er klar til at snuppe en bid af markedet med sin reality-tjeneste, der ligger et stykke under prisniveauet hos Netflix, Viaplay, HBO og TV 2 Play.

- Vi har haft stor succes med Hayu i Storbritannien. Der er åbenlyst et marked for en ren realitystreamingtjeneste, og vi går ind i Danmark med en pris, som gør os interessante for en meget bred kundegruppe. Målet er er finde partnere i Danmark, f.eks. en kabel-tv-operatør, så vi får Hayu ud på flere platforme, siger adm. direktør for Hayu, Hendrik McDermott, til Finans.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ANDREAS ELLEBY

Lolland bank ingen selv indsigt 14. december 2018 kl. 06.06

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen mangler læger 02. december 2018 kl. 22.45

AF: JOHN WENNERWALD

Danmarks pensionister 25. november 2018 kl. 21.48

Annonce