cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Birgitta Andersen

Lokal nyt

Kattens Værn indtager byen i kampen mod AIDS

Indsamling til vildkatte med katte-AIDS er gået over al forventning.
24. november 2016 kl. 16:25 Af Birgitta Andersen

Annonce

“Hvæs, hvæs - riv, riv, riv”, lyder det i sangen “Kattejammerrock”. Og netop dét er problemet blandt vildkattene i Maribo for tiden. De er hårdt angrebet af katte-AIDS og katte-leukæmi, og når de slås med andre katte, spreder de smitten.

Flere grusomme dødsfald blandt vildkattene fik Britta Hansen til at lave en indsamling, som også avisen har skrevet om. Nu har Britta samlet 14.370 kroner ind, som skal gå til at få indfanget de vilde katte, tjekke dem for sygdomme, aflivet de syge og neutraliseret de raske.

- Når de bliver neutraliseret, slås de ikke længere, og så spreder smitten sig ikke, forklarer Britta.

Onsdag havde hun møde med katteinspektør Helle Nielsen og administrator Anja Larsen fra Kattens Værn. De har lagt en plan for flere måneders intensiv indsats for at nedbringe antallet af syge katte i hele Maribo by - takket være indsamlingen, som har fået støtte fra hele landet.

- Vi oplever, at der er mange kattevenner, som gerne støtter indsamlinger til specifikke projekter som dette, siger Anja Larsen.

Britta Hansen har gjort andet end at samle ind. Hun har via facebook fundet frem til 12 steder i Maribo - både øst og vest, som har problemer med vildkatte. Grundejerne har også givet tilladelse til at sætte fælder op.

Flere har dog udtrykt ærgrelse over at skulle af med de dygtige rottejægere. Men fordi det indsamlede beløb er så stort, kan det lade sig gøre at sætte et par neutraliserede raske katte ud igen, hvis der er nogen til at holde øje med, at de har det godt. Hvor og hvornår der sættes fælder op, vil blive oplyst på opslag i området og på facebookgruppen “Maribo”.

- Vi skal jo vide, hvilke katte, der er tamkatte. Vi tjekker altid efter øremærke, chip og halsbånd med tydeligt kontaktnummer. Og ellers må man jo holde sin kat inden døre, når vi har fælder i området, siger Helle Nielsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PALLE BORST

nof 16. februar 2019 kl. 13.47

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

AF: MARTIN WOUTERS

så kom tegninger i avisen:… 09. februar 2019 kl. 09.49

AF: MARTIN WOUTERS

800 bolinger i sundet ????? 07. februar 2019 kl. 14.08

Annonce