cookie-og-privatlivspolitik
Skiltningen på Det Falsterske Dige skal væk.
Foto: Anders Knudsen/Arkiv

Lokal nyt

Klagenævn: Man må gerne cykle på dige

Guldborgsund Kommune har fået medhold i, at der ikke må være forbud mod at cykle på dige.
14. august 2019 kl. 15:27 Af Margit Olsen

Annonce
FAKTA
Miljø- og Fødevareklagenævnet er en uafhængig domstolslignende klageinstans indenfor natur-, miljø-, landbrug-, fiskeri- og fødevareområdet. Nævnet er øverste klagemyndighed for afgørelser truffet af bl.a. Fødevare-, Fiskeri- og Landbrugsstyrelsen, Miljøstyrelsen og kommunerne.

Må man, eller må man ikke cykle på Det Falsterske Dige? Det spørgsmål er nu endeligt afgjort af Miljø- og Fødevareklagenævnet, som har givet Guldborgsund Kommune medhold i, at man gerne må cykle på diget, og at diget er egnet til cykling, skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

Dermed er endnu en afgørelse givet i den mangeårige strid.

- Jeg glæder mig over, at vi nu får sat punktum i denne årelange sag, og at det er en meget klar afgørelse om, at man gerne må cykle på stien på toppen af diget, siger borgmester John Brædder efter afgørelsen fra Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Afgørelsen fra nævnet har netop stadfæstet sin afgørelse om det afslag, som Guldborgsund Kommune tilbage i 2018 gav Det Falsterske Digelag på opsætning af skilte, der forbyder cykling på diget.

- Det er en afgørelse, der én gang for alle slår fast, at vores borgere og vores turister med god samvittighed kan sætte sig op på cyklerne og nyde det unikke område, som diget er en del af,” understreger John Brædder og peger på, at der naturligvis skal tages hensyn til området, når man færdes der.

Sagen har været undervejs i flere år og handler om uenighed mellem Det Falsterske Digelag og Guldborgsund Kommune om brugen af diget.

Kommunen mener, at borgere og turister skal kunne færdes til fods og på cykel på diget, mens digelaget mener, at det slider for meget på diget, hvis der cykles på det.

Afgørelsen, der nu er kommet, lægger vægt på, at der er tale om en sti i det åbne land, som er egnet til cykling. Det påpeges desuden, at selve kørebanen fremstår som en permanent menneskeskabt færdselsbane, der er bred nok til at cykle på.

I nævnets afgørelse vurderes det, at det ikke vil medføre særlige problemer at cykle på diget og peger i den forbindelse på, at Guldborgsund Kommune netop påtager sig den ekstra vedligeholdelse af diget, der eventuelt kan blive behov for.

- Næste skridt bliver at få fjernet de forbudsskilte mod cykling, som er sat op langs diget, siger John Brædder.

-Vi tager kontakt til Det Falsterske Digelag efter afgørelsen, fordi vi gerne vil drøfte den med dem. Dels skal skiltene fjernes, og det hjælper vi gerne med, men allervigtigst er det, at vi får en god snak om, hvordan vi samarbejder om diget og området fremover.

Det fremgår, at Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse at den er endelig og ikke kan indbringes for en anden administrativ myndighed.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce