cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Klar til at vaccinere ved uddannelses-steder

Region Sjælland vil etablere pop-up vaccinationssteder ved en række uddannelsesinstitutioner efter sommerferien.
04. august 2021 kl. 10:45 Af Jakob Poulsen

Når de studerende på en række af uddannelsesinstitutioner i Region Sjælland inden længe begynder på eller vender tilbage til deres uddannelse, kan de samtidig få en vaccination mod corona med på vejen.

Region Sjælland oplyser i en pressemeddelelse, at man har rettet henvendelse til otte uddannelsesinstitutioner rundt om i regionen med henblik på at åbne omkring 30 såkaldte pop-up vaccinationssteder ved uddannelser fordelt over hele regionen.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen hvor, man konkret vil åbne vaccinationsstederne, og dermed vides det heller ikke, hvor mange der vil blive placeret på Lolland-Falster, men vaccinationssteder skal efter planen være klar i løbet af et par uger.

Initiativet er rettet mod de 18-25-årige, for på trods af, at der ifølge pressemeddelelsen er masser af ledige vaccinationstider, er der mange i denne aldersgruppe, som endnu ikke er blevet vaccineret eller blot har booket en tid til vaccination.

- Vi vil gerne række ud til de unge og møde dem der, hvor de er. Mange unge er i gang med at tage en uddannelse, og for at gøre det så let som muligt for dem at blive vaccineret, vil vi nu rykke vaccinationsindsatsen ud på uddannelsesstederne, siger regionrådsformand Heino Knudsen (S) i pressemeddelelsen.

Annonce

Indtil videre er 59 procent af borgerne i Region Sjælland blevet færdigvaccineret, men regionen vil gerne have alle med.

- Netop på grund af vaccinerne er vi nu i fuld gang med genåbningen af samfundet og regionen, så vi alle sammen kan vende fuldt tilbage til det frie liv, vi længes efter. Nu skal vi gøre arbejdet færdig.

- Så jeg vil opfordre både de unge og alle andre, der endnu ikke er vaccineret, til at få booket en af de mange ledige tider hurtigst muligt, siger Heino Knudsen.

Initiativet med pop-up-vaccinationsstederne skal efter planen køre fra uge 33 til 36 og igen cirka tre uger senere til anden vaccination.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE