cookie-og-privatlivspolitik
Region Sjælland forventer, at ventelisterne er indhentet 1. januar 2021.
Region Sjælland forventer, at ventelisterne er indhentet 1. januar 2021.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Knokler for at indhente ventelister

Regionsrådsformand: Hvis vi igen får mange coronasmittede, er det en ny situation.
23. september 2020 kl. 10:50 Af Margit Olsen

Annonce

LOLLAND-FALSTER I foråret medførte covid-19 en lang række udskydelser af aftaler på regionens sygehuse.

Men personalet knokler for at indhente det hurtigst muligt, og cirka 2.800 operationer og 56.000 aftaler er indtil videre fjernet fra ventelisten, skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Region Sjællands sygehuse har indhentet størstedelen af de udskudte operationer og aftaler, mens de resterende cirka 1.700 operationer og 12.000 aftaler afvikles inden nytår, hvis alt går efter planen.

- Vi knokler videre, og det ser rigtig fornuftigt ud med at få indhentet det tabte fra foråret, så vores patienter kan komme til så hurtigt som muligt. Men det er klart, at vi er meget afhængige af udviklingen med corona og en eventuel bølge to. Hvis vi bliver nødt til at gå ned i aktivitet igen for at behandle patienter for corona og sænke risikoen for smitte, kan vi stå i en helt anden situation i løbet af efteråret, siger Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland.


Ingen ventelister til nytår

Han understreger samtidig, at han er glad for, at den politiske plan for afviklingen af ventelister har virket.

Målet er, at regionen ikke har patienter på venteliste 1. januar 2021, hvor udrednings- og behandlingsretten genindføres.

Forretningsudvalget i Region Sjælland besluttede i april planen for øget aktivitet, i forbindelse med at sygehusene igen åbnede for en lang række behandlinger, som var sat på hold på grund af covid-19.

Udover projekterne gør Region Sjælland også brug af privathospitaler. Det drejer sig i første omgang om den allerede etablerede partnerskabsaftale med Aleris-Hamlet, men samtidig er der indgået aftaler med en række andre private sygehuse.


Garantiklinik hjælper

Et andet centralt element i afviklingen af ventelisterne er ifølge regionen Region Sjællands Garantiklinik.

Klinikken hjælper regionens sygehuse med at overholde tidsfrister for udredning og behandling indenfor en række specialer, og som i øjeblikket bruges mere end samme periode sidste år.

Udgifterne til den øgede aktivitet med ventelisteprojekter og brug af privathospitaler er tillægsbevillinger, der går ind under det samlede beløb i den rammebevilling, som Regionsrådet besluttede før sommer, og som forventes kompenseret af regeringen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce