cookie-og-privatlivspolitik
Her er der gang i optagelserne af filmens hovedperson i samtale med den lokale landmand: Hvordan kan det være, der på markerne hele tiden dukker sten op af undergrunden?

2

Billeder

Her er der gang i optagelserne af filmens hovedperson i samtale med den lokale landmand: Hvordan kan det være, der på markerne hele tiden dukker sten op af undergrunden?
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Knud Knudsen fik mandag debut som filmskuespiller

Lollandske optagelser til spillefilm går efter planen
05. september 2018 kl. 16:20 Af John Karlsen

Annonce

TÅGERUP Inde midt på marken overfor Knud Knudsens gård på Sognevejen er der mandag opstillet et telt - fyldt med teknik og dybt koncentrerede filmfolk.

Det er tyske og danske filmfolk mellem hinanden, der er i færd med optagelserne til instruktør og manuskriptforfatter Anna Sofie Hartmanns første spillefilm, "Giraffen".

Ude på marken går Knud Knudsen selv sammen med hovedrolleindehaveren i filmen, norske Lisa Loven Kongsli. I scenen, der optages, går de bag en traktor og to mænd, der er ved at samle sten, og de taler om, hvorfor der bliver ved med at dukke sten op.

- Der var en, der havde været til audition til filmen i Maribo, og han fortalte, at de stadig manglede en gammel landmand, fortæller Knud Knudsen i en pause i optagelserne. Nu er han kommet sig over at være sat i bås som "gammel landmand" og nyder at være med.

- De går utroligt professionelt til værks - er meget grundige, fortæller Knud, der inden mandag har været til flere forberedende møder med filmfolkene og søndag sørget for at have den mark, optagelserne finder sted på.

Filmen har opnået både tysk og dansk støtte, og der er både danske og tyske filmfolk på opgaven. Desuden deltager op mod 60 lokale statister og hjælpere i filmen. Først skal den på filmfestival, og så ventes den klar til biograferne i slutningen af 2019.

- Det her var optagelsesdag 20 på Lolland - så er der 9 tilbage og 1 i Berlin, fortæller produktionsleder Daria Wichmann, Komplizenfilm.

Hovedpersonen i filmen er en etnolog, der for museet dokumenterer huse, der skal rives ned for at gøre plads til Femern-tunnelen. I den ramme tematiserer filmen forandringer. Som det hedder i filmens synopsis: Er vi bange for dem, eller byder vi dem velkommen.

Mandag bød Knud Knudsen i den grad velkommen til en dag med forandringer:

- Det her er jo spændende at være med til.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

Annonce