cookie-og-privatlivspolitik
Marcus Knuth overtager Lars Løkkes plads som næstformand i Det Udenrigspolitiske Nævn. Arkivfoto.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Knuth overtager Løkkes plads

Magtfuld næstformandspost og fortsat medlem af Borgerrepræsentationen.
14. august 2019 kl. 11:47 Af Margit Olsen

Marcus Knuth (V) har i forbindelse med Venstres folketingsgruppes fordeling af ordførerposter og medlemskaber af udvalg på Christiansborg overtaget Lars Løkke Rasmussens plads som formand for Udenrigsudvalget.

- Det glæder mig meget, at man har vist mig den tillid, siger Marcus Knuth. Det lokaltvalgte folketingsmedlem har desuden fået tildelt formandsposten for Udenrigsudvalget. Ligesom han er at finde som medlem af Forsvarsudvalget, Grønlandsudvalget, Indfødsretsudvalget, kulturudvalget, Nordisk Råd og Retsudvalget.

Marcus Knuth har efter folketingsvalget måtte sige farvel til titlerne i partiet som forskningsordfører, innovationsordfører, medieordfører og uddannelsesordfører, men har bibeholdt arktisk- og grønlandsordførerskaberne.

- Når vi efter dette valg har fået flere mandater i Folketinget, betyder det jo også, at vi er flere til at deles om ordførerskaberne, siger Marcus Knuth.

I forbindelse med udskrivningen af folketingsvalget valgte Marcus Knuth at tage orlov fra Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune, hvor han har sin faste bopæl. Folketings- og kommunalpolitikere har muligheden for at tage tre måneders lønnet orlov fra det politiske arbejde, hvilket Marcus Knuth gjorde for at sætte fuld fokus på valgkampen.

Annonce

- Men jeg vender tilbage til kommunalpolitik i hovedstaden her i efteråret, siger Marcus Knuth.

- Det drejer sig om to møder om måneden; et i Borgerrepræsentationen og et i kulturudvalget, hvor jeg er medlem. Og det giver en meget stor indsigt i kommunernes udfordringer, for eksempel om udligningsreglerne, at deltage i den kommunale politik, siger Venstremanden.

Marcus Knuth er også stedfortræder i NATO's Parlamentariske Forsamling, OSCEs Parlamentariske Forsamling og medlem af Nordisk Råd.

Læs også artiklen: "Knuth tilfreds med jensens undskyldning" i onsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE