cookie-og-privatlivspolitik
Elefanterne fra Cirkus Arena og Cirkus Trapez har siden ankomsten til Knuthenborg for halvanden uges tid siden opholdt sig i den nybyggede elefantstald. På lørdag indtager de den nye elefantslette under åben himmel i safariparken.
Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Knuthenborgs elefanter lukkes ud i parken på lørdag

Snart kan parkens gæster også se elefanterne. Pinselørdag bliver store-elefantdag i Knuthenborg Safaripark.
25. maj 2020 kl. 15:20 Af Jakob Poulsen

Annonce

Så sker det: På lørdag, pinselørdag, 30. maj klokken 11 bliver Knuthenborg Safariparks fire nyerhvervede tidligere cirkuselefanter endelig lukket ud på Elefantsletten i safariparken.

Det er det 140.000 kvadratmeter store areal, som er blevet indrettet specielt til at være området, hvor Ramboline fra Cirkus Trapez sammen med Lara, Djungla og Jenny fra Cirkus Arena skal nyde deres otium.

Egentlig skulle det først ske ved et officielt åbningsarrangement to dage senere, men dels er man foran tidsplanen i Knuthenborg, og dels er tiden med coronarestriktioner ikke til store officielle arrangementer, så derfor bliver elefanterne lukket ud på den lollandske slette allerede på lørdag.

- Jeg kan slet ikke beskrive, hvor glad jeg er nu, hvor jeg efter mange års kamp kan se Ramboline, Jenny, Lara og Djungla dér, hvor de hører hjemme i de bedste omgivelser hos Knuthenborg Safaripark. Fri for at skulle optræde for mennesker.

- Nu skal de bare være elefanter til deres dages ende. Det er en vigtig sejr for de fire prægtige dyr, men det er også symbolet på den lange kamp, vi i Dyrenes Beskyttelse har kæmpet for at få vilde dyr ud af cirkus. Det er nu lykkedes, og det gør mig både stolt og rørt, siger Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Elefanterne ankom til deres nye elefantstald i Knuthenborg 15. maj, men det er altså først på lørdag, publikum får mulighed for at se dem "live", når de lukkes ud på Elefantsletten klokken 11.

Knuthenborgs kommunikationschef Camilla Ellehammer Haxgart er helt på det rene med, at det nok kan trække ekstra gæster til parken på lørdag. Hun frygter dog ikke umiddelbart det store trafikkaos, da anlægget er så stort, som det er.

Hun gør dog opmærksom på, at man ikke behøver at komme lige præcis på lørdag for at se elefanterne. De vil også være at finde på Elefantsletten de efterfølgende dage i parkens åbningstid fra klokken 10 til 17.

Det er selvsagt ikke tilladt for gæsterne at gå ind til elefanterne, men man kan køre i bil rundt og se dem og deres store anlæg.

Elefantsletten er blevet til i et samarbejde mellem Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse og er støttet økonomisk af blandt andet QATO Fonden og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce