cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Københavnske teaterfolk overtager nedlagt skole

Brydebjergskolen har fået ny ejer.
11. januar 2017 kl. 20:02 Af Christina Oberschelp

Annonce

Efter cirka fire måneder med “til salg”-skilt hos Danbolig i Sakskøbing har bygningerne, der tidligere husede Brydebjergskolen, nu fundet sin nye ejer.

- Det er helt vildt og fantastisk, at der kommer sådan en skole til, siger ejendomsmægler Ebbe Nielsen om den nye ejer, Københavns Film- og Teaterskole, som holder til på Nørrebro.

Han oplyser samtidig, at buddet fra de københavnske teaterfolk kom meget tæt på den pris, som skolen stod til, nemlig 750.000 kroner, og han glæder sig desuden over, at området, hvor Brydebjergskolen ligger, i den tid, stedet har været til salg, er blevet sikret fibernet. En ordentlig internetforbindelse gør nemlig underværker, når det gælder om at få et salg af sådan en ejendom i hus.

- Tidligere har det været lidt problematisk at få tilflyttere til, hvis der ikke var hurtig netadgang, så de eksempelvis kunne arbejde hjemmefra. Men kommunen har arbejdet meget seriøst med det her, og nu bliver der altså indlagt fibernet i marts-april, understreger den lokale ejendomsmægler, som nåede at vise den gamle skole frem omkring 10 gange, inden den rette køber meldte sig.

Ole Willer, administrator for den københavnske teaterskole, glæder sig over nu at råde over fysiske rammer, der kan gøre nogle af de visioner, som skolen har for fremtiden, til virkelighed.

For ligesom bygningerne byder på mange, mange kvadratmeter, står drømmene i lang kø.

- Vi har forskellige planer, og vi drømmer for eksempel om en teaterhøjskole. Men det er svært at komme med noget ret meget mere konkret lige nu, forklarer han og tilføjer:

- En ting er at have en masse idéer, men vi skal også være sikre på, at der er behov for dem, så vi ikke brænder nallerne.

Teaterskolen overtager bygningerne 1. februar, og selvom intentionen er, at de på sigt skal være i brug på fuld tid, så vil Ole Willer ikke garantere, at det bliver i indeværende år, at stedet kommer til at buldre af aktiviteter.

Du kan læse mere om salget af Brydebjergskolen i onsdagens udgave af Folketidende.

Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce