cookie-og-privatlivspolitik
1. tirsdag i oktober åbner Folketinget igen efter sommerferien, men Folketidende og en række andre medier i regionen inviterer nu til en sjællandsk åbningsdebat en uges tid inden.
1. tirsdag i oktober åbner Folketinget igen efter sommerferien, men Folketidende og en række andre medier i regionen inviterer nu til en sjællandsk åbningsdebat en uges tid inden.
Foto: Arkiv

Lokal nyt

Kom med til sjællandsk åbningsdebat

Lokale folketingsmedlemmer stiller op til debatmøde for avisens læsere.
18. september 2019 kl. 18:50 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND-FALSTER 1. oktober åbner Folketinget efter sommerferien, men her i regionen tager vi forskud på glæderne. 24. september holder Folketidende nemlig - i samarbejde med TV2 Øst, P4 Sjælland og Sjællandske Medier - "Sjællands Åbningsdebat" med en række lokale folketingsmedlemmer.

Det sker fra klokken 19.00-21.30 i Ringsted Kongrescenter. Dørene åbnes klokken 18.

Syv partier er med

På deltagerlisten står Eva Flyvholm (EL), Astrid Carøe (SF), boligminister Kaare Dybvad (S), Zenia Stampe (R), Jacob Jensen (V), Brigitte Klintskov Jerkel (K) og René Christensen (DF).

Derudover vil en lang række borgmestre og regionsrådsmedlemmer være til stede og deltage i debatterne, der foregår i Ringsted Kongrescenter.

Jacob Jensen glæder sig til debatten.

- Det er et fint initiativ, hvor vi kan snakke om aktuelle lokale regionale sager, og hvor vi også kan tale om, hvordan vi kan samarbejde på tværs af partierne til gavn for vort område, siger han.


Fire runder debat

Aftenen vil byde på fire runder debatter på hver en halv time om forskellige emner af lokal interesse. Med forbehold for ændringer er de fire emner:

o Erhverv og uddannelse: Både uddannelsesniveau og lønforskelle til København er en udfordring. Udenlandsk arbejdskraft og tidlig pension. Og hvordan med flere sygeplejersker og læger?

o Bosætning: Ghettoer/udsatte boligområder, nedrivninger, men også bosætning i forhold til, om der skal bygges store bolig-øer i Øresund, når nu Sjælland ligger lige her på den anden side af København.

o Infrastruktur: Trafikplan, motorveje, timeplan og Femern Bælt.

o Klima og miljø: Hvilke initiativer lanceres i det kommende folketingsår?

Der vil selvfølgelig være pauser undervejs, og inden selve arrangementet byder Region Sjælland på en let anretning til dem, der har meldt sig til.

Tilmelding skal ske senest 23. september klokken 8 på mailadressen tilmelding@sn.dk. Angiv i mailen, om du ønsker at spise med.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce