cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Kommune: Vær ekstra opmærksom ved skolevejene

På mandag begynder det nye skoleår for eleverne i Lolland Kommunes folkeskoler. Inden da har kommunen en opfordring til bilisterne.
04. august 2021 kl. 08:02 Af Jakob Poulsen

Mandag morgen, 9. august, er sommerferien slut for eleverne i folkeskolerne i Lolland Kommune. Så begynder et nyt skoleår, og det betyder automatisk mere trafik og flere ganske unge trafikanter på skolevejene om morgenen.

For at gøre opmærksom på det og for at passe på de mange børn, som skal til og fra skole, har Lolland Kommune derfor valgt at sætte de velkendte skilte med teksten "Børn på vej" op ved skolevejene.

- Vi har alle et ansvar for at passe på hinanden i trafikken. Ikke mindst skal vi være opmærksomme på skolebørnene, som endnu ikke har så stor erfaring med at navigere i den kaotiske morgentrafik.

- I Lolland Kommune arbejder vi året rundt med at lære skolebørnene at bevæge sig sikkert rundt i trafikken. Skolerne benytter blandt andet trafikpakkerne fra Rådet for Sikker Trafik, og samtidig gør vores skolepatruljer et flot arbejde med at hjælpe de små trygt over vejen.

- Men de voksne skal også huskes på, hvordan man bør opføre sig i trafikken. Derfor sætter vi igen i år skilte op ved skolevejene. Vi håber, det kan minde bilisterne om at sænke farten og holde øjnene på vejen frem for at se på mobilen, siger Trine Repsdorph fra Lolland Kommunes Park og Vej i en pressemeddelelse fra kommunen.

Annonce

Og netop det med at være opmærksom på trafikken og ikke fokusere på håndholdt mobiltelefon er vigtigt - også af hensyn til børnenes egen adfærd senere i livet, påpeger Rosa Nissen, der er projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

- Når man har afleveret sit barn, er der stadig mange andre børn, der ser, hvad du gør i trafikken. Det er vigtigt at huske, så ens egne dårlige vaner ikke spreder sig.

- Den dag hvor børnene skal færdes alene, skal de helst have sikre trafikvaner og ikke være optaget af deres mobil, når de cykler afsted, forklarer hun i pressemeddelelsen.

Kampagnen "Børn på vej" kører frem til udgangen af august i 94 kommuner landet over.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE