cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Claus Hansen, arkivfoto

Lokal nyt

Kommune forbereder sig på sygeplejerske-strejke

Guldborgsund Kommune indgår aftale om nødberedskab, hvis strejken som ventet rammer 31. august.
05. august 2021 kl. 07:08 Af Jakob Poulsen

Som tidligere omtalt her på folketidende.dk, bliver Guldborgsund Kommune - medmindre der er fundet en løsning på konflikten inden - også inddraget i den voksende strejke blandt landets sygeplejersker.

Det er ialt 66 sygeplejersker, som er udtaget til at strejke. De 66 er ansat i Hjemmesygeplejen inklusiv sygeplejeklinikkerne og visitation til sygepleje samt sygeplejersker ansat i Myndigheden der er den enhed, der visiterer borgere til blandt andet hjemmehjælp.

Da folketidende.dk sidst talte med kommunen, var strejkevarslet fra Dansk Sygeplejeråd så nyt, at man endnu ikke havde nået at lægge nogen plan. Men det ser ud til, at den er ved at være på plads nu, fremgår det af et kort nyhedsopslag på kommunens hjemmeside, som er lagt op i går, onsdag.

- Kommunen indgår en aftale med Dansk Sygeplejeråd om et nødberedskab, som skal sikre, at det arbejde, der er livsnødvendigt og påkrævet for at undgå helbreds- og varigt førlighedstruende følger, udføres under den varslede strejke.

- Strejken vil derfor berøre de borgere som har behov for sygepleje der ikke er dækket af nødberedskabet.

Annonce

- Der er den 4. august sendt et orienteringsbrev ud til alle borgere, som er visiteret til sygeplejeydelser i kommunen. Borgere, som vil blive berørt af sygeplejestrejken, vil blive kontaktet direkte herom pr. telefon, hvor de vil få nærmere information om, hvem de kan kontakte ved spørgsmål, og hvordan de skal forholde sig, hvis de har brug for hjælp, skriver kommunen.

Hvis strejken ender med at blive en realitet, vil den træde i kraft ved midnat natten til tirsdag 31. august.
Det vil under strejken fortsat være muligt at kontakte både Hjemmesygeplejen og Myndigheden på vanlig vis via telefon, oplyser Guldborgsund Kommune.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE