cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Kommune har trukket penge ud af botilbud

Overskuddet er gået til at dække underskuddet i to andre kommunale tilbud.
05. oktober 2020 kl. 15:29 Af Citathistorie

I Guldborgsund Kommune har man trukket over 3.5 millioner kroner ud af et botilbud for at bruge midlerne på noget andet end de borgere, som de var tiltænkt. Det fremgår af en afgørelse fra Ankestyrelsen, skriver mediet OPS-indsigt.

Sagen er interessant, fordi der aktuelt er en debat om, hvordan enkelte private botilbud hiver overskud ud på kringlede måder. I den sammenhæng har Social- og Indenrigsminister Astrid Krag foreslået, at man lovgiver så private botilbud ikke kan trække overskud ud af deres virksomhed. Her har man så en sag, hvor en kommune helt bevidst har overbudgetteret et kommunale botilbud med henblik på at trække penge ud.

Overskuddet er gået til at dække underskuddet i to andre kommunale tilbud, hvor Guldborgsund Kommune ifølge Ankestyrelsen har underbudgetteret med henholdsvis 30,4 procent og 11,9 procent.

Guldborgsund Kommune har fået et vink med en vognstang fra Ankestyrelsen om, at man ikke bevidst må hverken over- eller underbudgettere botilbud. Ankestyrelsen kalder kommunens budgetlægning for uansvarlig.

Hos Dansk Erhverv skaber det bekymring.
- Denne sag viser, hvor centralt det er, at man i disse sammenhænge også ser på økonomien i de kommunale tilbud, for lur mig om ikke netop den kunstigt billige takst kan have været afgørende, når kommunen har visiteret egne borgere hertil, siger Morten Jung, markedschef i Dansk Erhverv til OPS-Indsigt.

Annonce

Det kan betyde, at andre kommuner i praksis har finansieret guldborgsundborgeres ophold på et botilbud.

Det er man ikke enig i Guldborgsund Kommune. Her svarer chefen for området Bodil Pedersen.
- Når man ser det over en længere periode for den enkelte borger, giver gennemsnitstaksten det samme resultat, som hvis man regulerer op og ned hele tiden, skriver hun til OPS-Indsigt.

Man har i Guldborgsund Kommune haft den betragtning, at man så alle tre tilbud under èt, hvor det ene tilbud har haft en planlagt overskudsgrad på over 21 procent, så man kunne finansiere de to andres underskud.

I Guldborgsund Kommune var man af den opfattelse, at man blot fulgte reglerne, skriver kommunen i en mail til OPS-Indsigt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE