cookie-og-privatlivspolitik
TV2 viser i en dokumentar udsendelse onsdag, at flere børn, hvis forældre har tilknytning til det tidligere Faderhus og Bandholm Hotel er blevet flyttet ud af landet
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Kommune reagerer på dokumentarudsendelse

Lolland Kommune kendte til at børn med tilknytning til Faderhuset flyttede ud af landet.
09. januar 2019 kl. 16:21 Af Margit Olsen

Annonce

TV2 viser onsdag aften dokumentarudsendelsen ”Guds bedste børn”, som blandt andet omhandler personkredsen omkring det tidligere Faderhus, og hvor der udtrykkes bekymring for en række børns trivsel.

I aftens udsendelse viser TV2, at 13 børn fra familier, hvoraf flere har været tilknyttet Faderhuset, er blevet flyttet til udlandet, efter at myndighederne i 2016 lovede at føre mere tilsyn.

Aftenens udsendelse kan ifølge TV2 afsløre, at man fandt børnene på en ukendt adresse i de tjekkiske bjerge.

Endnu før udsendelse er sendt, har Lolland Kommune udsendt en pressemeddelelse om sin rolle i forhold til de børn, som er forsvundet fra Lolland Kommune.

Lolland Kommune skriver således i pressemeddelelsen, at der i udsendelsen rejses spørgsmål ved Lolland Kommunes sagsbehandling i den forbindelse, og kommunen skal derfor præcisere, at man har fulgt op på og undersøgt alle oplysninger, man har modtaget. Lolland Kommune har forholdt sig til de konkrete underretninger og de enkelte børns trivsel, men ikke til forældrenes religiøse tilhørsforhold, skriver kommunen i pressemeddelelsen.

I udsendelsen bliver direktør for områderne skole, dagtilbud, børn, unge, social og arbejdsmarked i Lolland Kommune Rikke Jensen spurgt til, om Lolland Kommune har modtaget underretninger. Kommunen anfører, at hun ikke personligt havde kendskab til sådanne, men at underretningerne er modtaget og behandlet.

Videre i pressemeddelelsen oplyser Lolland Kommune, at kommunen modtog underretning vedrørende et antal børn.

Underretningen blev socialfagligt vurdereret, og Lolland Kommune fandt ikke, at der forelå oplysninger, der gav anledning til yderligere handlinger. Kommunen konstaterede, at en række børn var udvandret med én eller begge forældre, men der forelå ikke oplysninger, der gav anledning til underretning af myndigheder i nye opholdslande – en vurdering, der blev foretaget i samråd med politiet, skriver Lolland Kommune.

Lolland Kommune forklarer også, at man i forløbet har haft et tæt samarbejde med relevante myndigheder, og konstaterer, at Ankestyrelsen, VISO (Den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation) og politiet grundlæggende vurderer sagen på samme måde.

Hverken Lolland Kommune eller Ankestyrelsen har på grundlag af de indkomne underretninger fundet grundlag for at foretage sig yderligere.

Læs også: "Endnu engang fokus på Faderhuset"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce