cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Kommune skal have klimaplan

Guldborgsund er sammen med 45 andre kommuner blevet del af et nyt klimaprojekt for at få det lokale klimaaftryk ned.
19. november 2020 kl. 19:20 Af Jakob Poulsen

Guldborgsund Kommune skal have en klimaplan. Kommunen er nemlig blevet en del af et projekt, som også omfatter 45 andre kommuner rundt om i landet, med det formål er at nedbringe det lokale klimaaftryk i løbet af årene frem mod 2050.

For at det kan ske, skal der udvikles planer, der konkret beskriver, hvad man vil gøre lokalt for at nedbringe klimaaftrykket. Klimaaftryk er et mål for en person, organisation eller lignendes samlede direkte eller indirekte udledning af CO₂.

Projektet er en del af et klimapartnerskab, som Realdanina, KL og landets fem regioner i fællesskab lancerede i september måned, og i Guldborgsund Kommune glæder man sig over at være kommet med.

- Det er en rigtig god nyhed, at vi er blevet en del af projektet. Nu kan vi udvikle den bedst mulige klimaplan, som også er i tråd med arbejdet i landets andre kommuner. Vi står over for den samme udfordring, så det giver god mening, at vi løfter opgaven i et stærkt fællesskab, siger formanden for teknik-, miljø- og ejendomsudvalget, Peter Bring-Larsen (G), i en pressemeddelelse.

Ved at være med i klimapartnerskabet får kommunen mulighed for at hente faglig sparring og rådgivning fra en nyoprettet regional organisation.

Annonce

- Vi er rigtigt godt i gang med at tage bevidste klimarigtige skridt i hele kommunen. Blandt andet med byggerierne af både den nye skole i Sundby og den nye skovbørnehave Søruphus.

- I begge byggerier er der stort fokus på energirigtige løsninger og andre bæredygtige tiltag. Så vi er fuld gang, men det bliver et stort løft til vores indsats, at vi nu får den opbakning, der er i partnerskabet.

- Samtidig kan vi også få god inspiration fra de andre kommuner, der er en del af projektet, siger næstformand i teknik-, miljø- og ejendomsudvalget Annemette S. Johnsen (SF).

I klimahandlingsplanen skal hver kommune udpege konkrete klimatiltag, der tilsammen sikrer en netto-nuludledning senest i 2050 for hele kommunens geografiske område.

Derudover skal klimahandlingsplanen komme med konkrete bud på, hvordan kommunen vil tilpasse sig klimaforandringer, inden planen til sidst bliver godkendt af det internationale bynetværk C40, fremgår det af pressemeddelelsen fra Guldborgsund Kommune.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE